Reduce tensiunea arteriala! Ritual matinal descoperit de oamenii de stiinta

1
De Cristina Tudor
15 oct. 2019

Reduce tensiunea arteriala si iti ofera garantat o zi tonica.

Conform unui nou studiu care a avut ca scop descoperirea de noi solutii naturale care sa combata neplacuta si periculoasa hipertensiune arteriala, iata la ce concluzie au ajuns oamenii de stiinta.

Doar 30 de minute de exercitii fizice efectuate in fiecare dimineata ar putea fi la fel de eficace ca si medicamentele pentru scaderea tensiunii arteriale, sugereaza un studiu realizat in Australia, citat de Press Association.

Oamenii de stiinta au descoperit ca un scurt set de exercitii – in acest caz mers pe banda la intensitate moderata – a prezentat efecte benefice de lunga durata, augmentate de sesiuni ulterioare de plimbare de cate trei minute efectuate pe parcursul zilei.

Specialistii au examinat date prelevate de la persoane supraponderale si obeze, de sex masculin si feminin, cu varste cuprinse intre 55 si 80 de ani. 35 de femei si 32 de barbati au fost inrolati in trei planuri zilnice diferite, in ordine aleatorie, puse in aplicare la o distanta de cel putin sase zile.

Primul plan consta intr-o perioada sedentara neintrerupta de opt ore, iar al doilea includea o ora sedentara, urmata de 30 de minute de mers pe banda la intensitate moderata si de alte 6,5 ore sedentare. Cel de-al treilea plan consta in o ora petrecuta in mod sedentar, 30 de minute de mers pe banda si 6,5 ore sedentare, intrerupte insa la fiecare 30 de minute de sesiuni de cate trei minute de mers la intensitate usoara.

Cercetarea a fost efectuata intr-un laborator pentru ca rezultatele sa poata fi standardizate

Subiectii au consumat aceleasi alimente in seara precedenta si pe parcursul zilei in care a fost realizat studiul.

Expertii au controlat tensiunea arteriala si ritmul inimii si au prelevat mostre de sange pentru evaluarea nivelurilor de adrenalina in cadrul fiecarui plan.

Conform rezultatelor publicate in jurnalul Hypertension al BHF, barbatii si femeile care au participat la planurile active au prezentat o tensiune arteriala mai mica – in special cea sistolica – in comparatie cu valorile inregistrate in cadrul planului sedentar.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.