Sase simptome neobisnuite de infarct care apar in cazul femeilor si sunt adesea ignorate

1
De Cristina Tudor
4 ian. 2021

Atat in cazul femeilor cat si in cazul barbatilor, afectiunile inimii sunt principalele cauze de deces.

Insa numarul femeilor care mor din cauza acestor afectiuni este mai mare decat cel al barbatilor. Mai exact, bolile de inima ucid mai multe femei decat toate tipurile de cancer la un loc.

Simptomele afectiunilor inimii la femei, sunt diferite fata de cele care apar la barbati. Daca in cazul sexului masculin, cel mai frecvent semn al atacului de cord este durerea puternica in piept, la femei simptomele infarctului nu includ intotdeauna dureri in piept si sunt mai subtile.

Simptome infarct

Dureri in piept sau disconfort. Durerile in piept sunt cel mai comun simptom pentru un atac de cord insa unele femei nu prezinta astfel de manifestari. Femeile pot simti un fel de presiune sau sentiment de plin, iar durerea pote fi oriunde in piept, nu doar in partea stanga. Senzatia din timpul unui infarct este disconfort extrem.

Dureri in brate, spate, gat sau mandibula. Acest gen de dureri sunt specifice mai mult femeilor decat barbatilor. Femeile pot fi derutate de aceste simptome, durerile se pot manifesta gradual sau brusc. Daca durerile apar in timpul somnului acestea pot trezi. Daca simtiti vreun simptom atipic in vreuna din partile corpului deasupra taliei, trebuie sa comunicati urgent acest lucru medicului.

Dureri de stomac. Uneori oamenii confunda durerile de stomac si cred ca este vorba de arsuri, raceala sau ulcer, cand de fapt sunt semnalul ca are lor un infarct. Alteori femeile simt o presiune enorma in zona abdomenului, ca si cum un elefant li s-ar fi asezat pe burta.

Probleme de respiratie, greata sau ameteala.Daca aveti probleme sa respirati, fara vreun motiv, s-ar putea sa fie vroba un atac de cord, in special daca mai aveti inca unul sau mai multe simptome.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.