Sexul frecvent creste imunitatea, potrivit cercetatorilor

1
De Alice Papuc
8 mai 2023

Sexul nu mai trebuie sa fie un subiect tabu, mai ales atunci cand discutam despre beneficiile sale asupra organismului.

Cercetatorii au descoperit ca sexul frecvent creste imunitatea. Mai exact, un studiu realizat in cadrul Wilkes University concluzioneaza ca persoanele care au o activitate sexuala frecventa se bucura de o imunitate mai crescuta, in comparatie cu persoanele abstinente. Acest lucru se datoreaza cresterii nivelului de imunoglobulina A, un anticorp prezent in organism. Respectivul anticorp contribuie la combaterea anumitor microorganisme care produc imbolnavirea. Acestea fiind spuse, sexul frecvent te poate proteja de raceli, gripe sau alte infectii ale aparatului respirator.

Descopera si alte beneficii ale sexului frecvent asupra sanatatii!

Imbunatateste intimitatea in cuplu

Sexul si orgasmul cresc nivelul oxitocinei, zis si hormonul dragostei, care ajuta oamenii sa se conecteze. Universitatile Pittsburgh si North Carolina au concluzionat ca nivelul oxitocinei creste direct proportional cu numarul contactelor sexuale.

Multitasking-ul si costurile sale ascunse. De ce nu este bine sa faci mai multe lucruri in acelasi timp

Un somn mai odihnitor

Cercetarile arata faptul ca oxitocina eliberata in timpul orgasmului favorizeaza un somn odihnitor. Acestea fiind spuse, sexul imbunatateste calitatea somnului, ajutandu-te sa gestionezi stresul si anxietatea.

Diminuarea durerii

Odata cu nivelul oxitocinei, creste si cantitatea de endorfine produse de organism. Acestea au un efect similar cu cel al morfinei: diminueaza durerea si imbunatatesc starea de spirit.

Teama de condus: de unde provine si cum poate fi controlata

Sanatatea cardiovasculara

Studiile concluzioneaza ca persoanele care fac sex de cel putin doua ori pe saptamana au un risc cu 50% mai scazut sa sufere un atac de cord.

O piele mai frumoasa

In timpul actului sexual circulatia este imbunatatita, crescand astfel si aportul de oxigen. Pielea elimina mai eficient toxinele, crescand si aportul de oxigen, devenind astfel luminoasa si neteda.

O stima de sine crescuta

Dr Gina Ogden, terapeut specializat in probleme sexuale, este de parere ca „sexul ii ajuta pe oameni sa se simta mai bine in pielea lor si sa devina mai increzatori”.

Reducerea riscului de cancer la prostata

Cercetatorii australieni sunt de parere ca ejacularile frecvente pot reduce riscul ca barbatii sa sufere de cancer la postata, odata cu inaintarea in varsta.

Intareste muschii pelvieni

Sexul are un efect similar cu cel al exercitiilor de tip Kegel: ajuta la intarirea musculaturii pelviene, reducand riscul de incontenenta urinara.

Cum am realizat ca sunt o persoana toxica si ce am facut ca sa ma schimb

Un risc mai scazut de tulburari ale sanatatii mintale

Mai multe studii concluzioneaza ca persoanele care au o viata sexuala activa sunt mai putin predispuse sa sufere de tulburari ale sanatatii mintale precum depresia si anxietatea.

Prelungeste viata

Studiile concluzioneaza faptul ca oamenii care fac sex frecvent traiesc mai mult si au, per total, o calitate mai buna a vietii. Acestea fiind spuse, activitatea sexuala poate creste semnificativ speranta de viata.

Foto: Freepik.com