Spalatul pe maini versus gelul dezinfectant – ce este mai eficient?

1
De Cristina Tudor
4 iul. 2020

Credeti ca gelul dezinfectant este la fel de eficient ca spalatul mainilor cu sapun si apa?

Un experiment recent realizat de o profesoara, care s-a viralizat instant de la publicare, s-ar putea sa va puna pe ganduri.

Jaralee Metcalf, profesoara la Scoala Elementara Idaho Falls, si-a propus sa le arata elevilor sai cat de important este spalatul mainilor. Mai intai le-a explicat copiilor cum se raspandesc bacteriile si apoi le-a explicat de ce este importanta o igienizare a mainilor.

Desi parea o joaca, profesoara a rugat cativa elevi sa atinga cu degetele lor cateva felii de paine proaspata. Apoi, au pus painea in pungi de plastic individuale pentru a observa ce se intampla pe parcursul unei luni, scrie webmd.com.

Profesoara a atins prima felie de paine de laptopurile micutilor. Cea de-a doua nu a fost atinsa, a fost introdusa direct in punga de plastic si etichetata. A treia bucata de paine a fost atinsa de toti copii din clasa cu mainile murdare.

Pentru a patra felie, intreaga clasa si-a spalat mainile cu apa calda si sapun si, din nou, a atins felia. Si pentru bucata de paine cu numarul 5, copiii si-au curatat mainile cu ajutorul unui produs antibacterian, fara sa se spele in prealabil, si apoi au atins-o.

Ce s-a intamplat cu experimentul profesoarei dupa o luna

A verificat feliile de paine…

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.