25 de ani de la primul episod din „Friends“: Serialul are si azi succes, mai ales in China

1
De Maria Constantin
22 sept. 2019

Actorii din „Friends” saluta implinirea, in acest weekend, a 25 de ani de la difuzarea primului episod. Serialul se bucura si acum de mare succes, fiind foarte popular in China.

Au trecut 25 de ani de cand sase prieteni din New York cucereau o intreaga generatie cu povestea lor. Pe 22 septembrie 1994 era difuzat primul episod din „Friends”, iar timp de 10 sezoane, insumand 236 de episoade, aceasta productie a cucerit o intreaga generatie, fiind unul dintre cele mai populare seriale ale anilor ’90.

In acest weekend se implinesc 25 de ani de la aparitia fenomenului „Friends”, iar cativa dintre protagonistii serialului au postat aceeasi imagine pe Instagram, salutand momentul aniversar. „Sarbatorind, intr-o seara de joi, acum 25 de ani. Le multumesc tuturor fanilor fideli din intreaga lume. Cu siguranta ati fost atunci langa noi. Ii iubesc pe tipii astia!”, a scris Courteney Cox, actrita care a interpretat-o pe Monica Geller.

David Schwimmer, care a jucat rolul lui Ross Geller, fratele mai mare al Monicai Geller, a postat un mesaj asemanator: „Salutari celorlalti cinci prieteni”, a scris actorul.

La randul sau, Matt LeBlanc, care l-a interpretat pe afemeiatul Joey Tribbiani, a scris ca serialul „parca a fost ieri”. Si Lisa Kudrow a marcat aniversarea, scriind: „Putem fi in diferite locuri, dar toti suntem legati.”

8 tinute din serialul Friends pe care le poti purta si astazi

Cole Sprouse, care a avut rolul fiului lui Ross Geller inainte de a juca in serialul Disney „The Suite Life of Zack and Cody” („Zack si Cody, ce viata minunata”), a postat o imagine in preajma aniversarii.

Chinezii se uitau la „Friends” ca sa invete engleza

„Friends” nu a fost un succes colosal doar in Statele Unite, ci in toata lumea. In China, multi tineri l-au urmarit cu interes, invatand astfel mai usor limba engleza, iar in Beijing si Shanghai exista chiar replici ale cafenelei din Central Park, relateaza CNN.

Desi ultimul episod a fost difuzat in urma cu 15 ani, pe 6 mai 2004, popularitatea serialului a ramas la cote ridicate, iar un grup de fani chinezi a creat chiar si un calendar pe anul 2020 inspirat de „Friends”. Iar sectiunea de comentarii de pe Weibo, versiunea chineza a retelei Twitter, este plina de mesaje prin care fanii anunta ca vor cumpara calendarul cand va fi lansat.

Un hashtag care marcheaza aniversarea serialului a devenit foarte popular pe Weibo, fiind citit de peste 3,7 milioane de utilizatori. Oamenii posteaza #stillthereforyou, titlu care evoca melodia „I’ll Be There For You”, a trupei The Rembrandts, care insotea genericul serialului, precum si compilatii ale scenelor si glumelor preferate.

Un utilizator al retelei a postat o serie de imagini inspirate de „Friends” pentru a arata cat de mult i-a influentat acest serial viata de zi cu zi.

Lisa Kudrow, aka Phoebe din Friends: „Ma comparam cu Jennifer Aniston si ma simteam ca un munte!”

Chiar si Google aniverseaza 25 de ani de la inceputul povestii din „Friends”. Compania a introdus o optiune amuzanta care, atunci cand cauti numele unui personaj din serial, iti afiseaza in dreapta o animatie speciala. Iar cand dai click pe aceasta, poti auzi replici ale personajului preferat. De exemplu, pentru Phoebe sunt afisate o chitara si o pisica, in timp ce se aude o bucata din piesa „Smelly Cat”, interpretata de personajul Lisei Kudrow.

Foto: Getty Images.