Actrita Lupita Nyong’o vorbeste deschis despre abuzurile de pe platourile de filmare

1
De Maria Constantin
5 sept. 2019

Actrita se remarca printr-o aparitie stralucitoare pe coperta revistei Vanity Fair, in care vorbeste despre sexismul si abuzurile din lumea filmului.

Intr-una dintre cele mai frumoase imagini de coperta din acest an, Lupita Nyong’o aduce un aer proaspat si isi etaleaza din plin frumusetea si simplitatea.

Imbracata intr-o rochie avangardista cu mai multe straturi asimetrice din tul galben, cu parul natural si cu un machiaj simplu, vedeta straluceste intr-un decor de un verde neon.

Castigatoarea premiului Oscar a acordat si un interviu pentru editia din octombrie a revistei Vanity Fair, abordand deschis teme sensibile precum sexismul, sovinismul si abuzurile de pe platourile de filmare.

De la Oscarul pe care ea l-a cucerit in 2014 pentru rolul din „12 ani de sclavie”, miscarile Me Too si Time’s Up – toate acestea au condus la o schimbare in cultura de pe platourile de filmare. „Acum este mai multa sensibilitate la sexism, sovinism, abuz. In trecut, cand erau scene de lupta, pe platou erau mereu prezenti consultanti, dar cand erau scene intime niciodata nu era cineva prezent ca sa-i ajute pe actori sa treaca prin asta”, a spus ea.

„Acum avem asta, ceea ce cred ca este un mare castig si ne asigura ca astfel de abuzuri nu se mai intampla”, a adaugat actrita. Ea a mai spus ca e nevoie de timp pentru a gasi echilibrul.

Lupita este destul de ocupata in prezent: ea lucreaza la prima sa carte, o poveste pentru copii intitulata „Sulwe” si pe care o va publica in octombrie. Totodata, filmeaza la trei productii programate pentru lansare in acest an, printre care „Star Wars: The Rise of Skywalker”, film ce va avea premiera in decembrie.

View this post on Instagram

Distant memories of rest.

A post shared by Lupita Nyong'o (@lupitanyongo) on

Vedeta lucreza si la thrillerul „355”, cu Jessica Chastain, si la „The Killer”, un remake dupa productia din 1989 a lui John Woo.

Pantera neagra

Lupita va aparea si in continuarea francizei „Black Panther”, care va fi lansata pe 6 mai 2022. Lupita a explicat ca isi alege cu atentie proiectele, dar cand a primit oferta de a juca in „Black Panther” a semnat fara sa cunoasca scenariul: „Marvel nu-ti da scenariul. Marvel n-o sa-ti dea scenariile! Am citit scenariul pentru prima oara cu sase saptamani inainte de inceperea filmarilor.”

Cat priveste viata privata, Lupita prefera sa o tina cat mai ascunsa. „Simt ca este o parte a mea pe care o impartasesc si sunt si parti pe care nu le arat”, a explicat ea.

Foto: Getty Images.