Gala Oscar 2021 ar putea fi amanata din cauza pandemiei

cele mai frumoase tinute de la Oscar
1
De Maria Constantin
21 mai 2020

Academia Americana de Film ia in calcul amanarea celei de-a 93-a editii a galei premiilor Oscar, programata sa aiba loc pe 28 februarie 2021.

Pana in februarie anul viitor mai e destul timp, insa Academia Americana de Film ia in calcul amanarea ceremoniei de acordare a premiilor Oscar. O sursa citata de Variety a spus ca planurile Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) nu sunt definitive. Ceremonia este programata pentru data de 28 februarie 2021 si ar urma sa fie transmisa in direct de postul de televiziune ABC.

„Este posibil sa fie amanata”, a spus sursa care a dorit sa-si pastreze anonimatul, adaugand ca detaliile, inclusiv noua data a evenimentului, nu au fost discutate pana acum. O alta sursa a declarat ca data galei a ramas nemodificata in calendarul ABC.

In aprilie, cand au fost anuntate noi schimbari ale regulilor de eligibilitate pentru Oscaruri, presedintele Academiei Americane de Film, David Rubin, a spus pentru Variety ca este prea devreme pentru a se cunoaste modul in care va fi modificata transmisiunea din 2021 din cauza pandemiei. „Este imposibil de spus care va fi situatia. Stim ca vrem sa sarbatorim filmul, dar nu stim exact ce forma va lua”, a declarat el.

Reguli noi pentru Oscar 2021

Conform regulilor obisnuite, un film trebuie sa ruleze timp de sapte zile intr-o sala de cinema din districtul Los Angeles pentru a se califica pentru nominalizarile la Oscar. Insa in acest an, din cauza pandemiei, un film poate intra in selectie daca studioul avea deja programate lansarile in cinematografe.

„Cred ca toata lumea simpatizeaza cu producatorii de filme si suntem aici pentru a-i sustine pe membrii nostri si comunitatea cinematografiei”, a spus Rubin. „E normal sa facem asta cand nu stim deloc ce va urma in domeniul proiectiei de film… Trebuie sa facem concesii doar in acest an si in aceasta perioada in care salile de cinema sunt inchise, astfel incat filmele importante sa poata fi vazute si sarbatorite”, a detaliat el.

Jennifer Lopez regreta ca a refuzat un rol nominalizat la Oscar: Ce actor ar fi fost partenerul ei in film

Noile reguli stipuleaza ca vor fi incluse in selectie si productiile care au rulat in salile din New York, Chicago, Miami, Atlanta si din Bay Area, nu doar in Los Angeles.

Nu se stie daca prin amanarea ceremoniei de acordare a premiilor Oscar de anul viitor Academia va include in selectie si filmele lansate dupa sfarsitul acestui an, noteaza Variety.

Foto: Getty Images, Shutterstock