Actrita Selma Blair, care sufera de scleroza multipla, a pozat in baston pentru Vogue Marea Britanie: „Este o extensie a mea”

1
De Georgiana Dorobantu
25 apr. 2023

Selma Blair, care a fost diagnosticata cu scleroza multipla in anul 2018, se numara printre vedetele care apar in numarul din mai 2023 al revistei Vogue Marea Britanie.

Actrita in varsta de 50 de ani, care are probleme de mobilitate, a ales sa fie fotografiata stand in baston, pentru a reprezenta persoanele care sufera de probleme similare.

„Am un atasament emotional si fizic fata de baston”

Selma a vorbit despre faptul ca este nevoita sa mearga in baston, care o ajuta sa-si mentina echilibrul, si modul in care acest lucru ii afecteaza imaginea publica.

„Am un atasament emotional si fizic fata de baston”, a declarat ea pentru publicatia care va include 19 personalitati din lumea modei, sportului si artei in numarul din luna mai.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

Vedeta din „Legally Blonde” a mai spus ca dupa ce se sprijina in baston, vocea sa si corpul sau sunt mai stabile. „Este o extensie a mea”, a declarat Blair, citata de People.

La cateva luni dupa ce a dezvaluit ca sufera de scleroza multipla, in anul 2018, actrita si-a facut pentru prima data aparitia pe covorul rosu cu un baston, la petrecerea Vanity Fair ce are loc in mod traditional dupa premiile Oscar.

Selma Blair isi acuza fostul iubit de violenta domestica

„Multi oameni tineri au inceput sa imbratiseze public faptul ca merg in baston. Cred ca reprezentarea lor conteaza. Daca pot ajuta la eliminarea stigmei si curiozitatii exagerate din partea multimii pentru altcineva, atunci este grozav”, a explicat vedeta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VOGUE Germany (@voguegermany)

Fotografiata de Adama Jalloh pentru revista de moda, Blair sta sprijinita in baston, purtand o rochie bej cu capa, iar intr-o alta imagine poarta o rochie neagra stransa pe corp, semnata The Row, asortata cu pantofi cu toc Manolo Blahnik.

8 vedete care se confrunta cu boli autoimune. Christina Applegate si Selma Blair sufera de scleroza multipla

De cand a facut public diagnosticul sau, in urma cu aproape cinci ani, actrita a realizat numeroase proiecte, printre care lansarea documentarului „Introducing, Selma Blair”, precum si cartea de memorii „Mean Baby”. In 2022 ea a participat pe post de concurent la emisiunea de dans Dancing with the Stars.

„Cred ca este important pentru oamenii care sufera de afectiuni cronice sau alte dizabilitati sa descopere ce pot face”

Intr-un interviu de anul trecut pentru People despre un alt proiect al sau, o campanie impreuna cu brandul GAP, Selma a vorbit despre modul in care scleroza multipla si alopecia i-au afectat viata de zi cu zi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

Actrita a spus ca a acceptat sa participe la emisiunea de dans pentru a-si demonstra ca totul este posibil. Cand a renuntat la show-ul TV, ea a dezvaluit ca a facut acest lucru la recomandarea medicului. „Am fost bolnava multi ani la rand. Am tot cautat modalitati prin care sa ma ajut singura”, a declarat ea.

„Cred ca este important pentru oamenii care sufera de afectiuni cronice sau alte dizabilitati sa descopere ce pot face. Merit sa ma simt bine si sa incerc”, a spus ea despre participarea la concursul de dans.

Scleroza multipla este o afectiune la nivelul creierului si coloanei vertebrale care afecteaza terminatiile nervoase, rezultatul fiind o problema de comunicare dintre creier si restul corpului.

Foto: depositphotos.com