Brad Pitt spune ca sufera de prozopagnozie, dificultatea de a recunoaste fetele oamenilor: „Nimeni nu ma crede!”

1
De Cristina Tudor
8 iul. 2022

Brad Pitt a vorbit despre problema sa de a recunoaste chipurile oamenilor, spunand ca nimeni nu il crede atunci cand vorbeste despre acest lucru.

Actorul in varsta de 58 de ani crede ca sufera de prozopagnozie, o afectiune neurologica ce are ca simptom dificultatea sau chiar imposibilitatea de a recunoaste persoanele dupa trasaturile fetei, inclusiv pe cele apropiate.

Numeroase persoane care se confrunta cu aceasta afectiune nu isi recunosc nici macar membrii familiei, partenerii de viata sau prietenii. Ei se folosesc de metode alternative de a recunoaste oamenii, cum ar fi modul in care merg, tunsoarea si culoarea parului, vocea sau hainele.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Brad Pitt (@bradpittofflcial)

Desi Pitt nu a fost diagnosticat de un medic cu aceasta problema neurologica, el crede de mult timp ca se numara printre cei afectati, declarand sa teme adesea ca oamenii cred ca este ingamfat sau ca pur si simplu se face ca nu-i cunoaste.

„Nimeni nu ma crede! As vrea sa cunosc o alta persoana care are prozopagnozie”, a declarat starul intr-un interviu recent pentru revista GQ.

El a vorbit si in trecut despre aceasta problema cu care se confrunta. „Atat de multi oameni ma urasc pentru ca sunt convinsi ca nu ii respect”, a spus el intr-un interviu pentru Esquire din anul 2013.

„Din cand in cand, cineva imi mai ofera cate un indiciu, iar eu spun ‘Multumesc ca ma ajuti.’ Dar pe cei mai multi oameni ii enervez”, a adaugat actorul.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.