Cantareata si actrita Olivia Newton-John a murit la 73 de ani: „A trait o viata plina, in ciuda diagnosticului de cancer”

1
De Teodora Tirca
9 aug. 2022

In mai 2017, Newton-John a anuntat ca are cancer de san cu metastaze.

Cantareata si actrita Olivia Newton-John – de patru ori castigatoare a premiului Grammy si starul indragitului musical Grease – a murit. Avea 73 de ani.

„Doamna Olivia Newton-John s-a stins din viata in aceasta dimineata, la ferma ei din sudul Californiei, inconjurata de familie si prieteni. Va rugam sa respectati intimitatea familiei in aceasta perioada foarte dificila”, a anuntat sotul ei, John Easterling.

„Olivia a fost un simbol al triumfurilor si sperantei de peste 30 de ani, impartasind calatoria ei cu cancerul de san. Inspiratia ei vindecatoare si experienta de pionierat cu medicina plantelor continua prin Fundatia Olivia Newton-John, dedicat cercetarii medicinei plantelor in legatura cu cancerul. Familia cere ca orice donatie sa fie facuta in memoria ei catre @onjfoundation”, arata un comunicat de presa.

In mai 2017, Newton-John a anuntat ca a fost diagnosticata cu cancer de san care a metastazat la osul sacral. Echipa ei a spus atunci ca Newton-John va finaliza terapia cu radiatii fotonice, in plus fata de terapiile naturale de sanatate, dupa ce s-a consultat cu echipa ei medicala de la Centrul de Cercetare si Wellness al Cancerului Olivia Newton-John din Melbourne, Australia.

„Amandoi avem aceeasi convingere neclintita ca povestea ei va fi una de succes”, a spus sotul ei, John Easterling, in varsta de 70 de ani, pentru People la acea vreme. „Nu incercam sa fim pozitivi. Avem o constiinta absoluta ca putem intoarce inapoi cancerul.”

Era cunoscut faptul ca Newton-John se referea la ea insasi drept o „supravietuitoare”, recunoscand ca a dus o viata plina, in ciuda diagnosticului ei, traind in cele din urma inca cinci ani.

In august 2018, vedeta a fost luminoasa, dar vizibil mai slaba la cea de-a 40-a aniversare a filmului Grease, care a avut loc la Beverly Hills. Newton-John a recreat chiar si miscarile de dans impreuna cu John Travolta.

Actrita le-a spus reporterilor in ianuarie 2020 ca nu a lasat cancerul sa o incetineasca, spunand: „Sunt o invingatoare si asa vad eu lucrurile. Nu ma gandesc prea mult la asta, sa fiu sincera. Negarea este uneori un lucru foarte bun si devin din ce in ce mai puternica. Ma descurc bine!”.

Ii mergea bine si in februarie anul trecut, cand se pregatea pentru nunta fiicei ei, Chloe Lattanzi. „Sunt atat de norocoasa ca inca mai pot sa fac toate aceste lucruri”, a spus Newton-John pentru People. „Nu cred ca mi-am imaginat ca o sa traiesc atat de mult! Ma simt binecuvantata.”

Foto: PR.