Starul Girls Aloud, Sarah Harding, a murit la doar 39 de ani dupa lupta cu cancerul de san

1
De Teodora Tirca
8 sept. 2021

Mama ei le-a scris pe Instagram fanilor un mesaj emotionant si sfasietor.

In luna martie a acestui an, in ciuda luptei sale continue, Sarah a declarat ca nu va mai prinde inca un Craciun si, din pacate, aceasta afirmatie trista s-a adeverit. Mama ei, Marie, a anuntat ca starul a murit duminica „in pace”, dupa aproape doi ani de lupta.

„Va anunt azi, cu inima franta, ca fiica mea frumoasa Sarah a murit. Foarte multi dintre voi cunoasteti lupta ei cu cancerul si faptul ca a luptat neincetat, de la primirea diagnosticului si pana in ultima ei zi. A murit in pace in aceasta dimineata. Mesajele voastre de incurajare au insemnat foarte mult pentru Sarah si i-a adus multa alinare faptul ca atatia oameni o iubeau. Stiu ca nu si-ar fi dorit ca lumea sa si-o aminteasca pentru lupta pe care a dus-o cu cancerul – ea a fost o stea stralucitoare si sper ca asa va ramane in memoria voastra”, a scris Marie.

Harding a lansat o carte de memorii intitulata „Hear Me Out” („Asculta-ma” – n.r.) cu patru luni inainte de a pierde lupta cu cancerul. In carte, cantareata a dezvaluit ca a existat un simptom al cancerului de san pe care l-a respins complet initial – durerea.

„La inceput am crezut ca este doar un chist. Cantasem mult la chitara si m-am gandit ca banda aceea probabil ca a iritat zona din jurul sanului”, a scris ea, adaugand ca durerea a devenit din ce in ce mai puternica in timp.

„A devenit atat de rau incat nu am mai putut dormi pe o parte. Am dormit pe canapea si am luat analgezice de parca ar fi fost bomboane. Chiar am exagerat, dar durerea a fost coplesitoare. In cele din urma, pielea mea a inceput sa se invineteasca si atunci m-am panicat cu adevarat”.

Din pacate, in august 2020 Sarah a fost diagnosticata cu cancer de san in stadiu avansat, iar eforturile ei si ale medicilor au fost in zadar.

Fie ca povestea trista a lui Sarah sa ne invete sa fim mai atente la semnalele pe care ni le da corpul nostru. Preventia este foarte importanta, la fel si descoperirea din timp a cancerului de san – de aceea, e esential sa mergi anual la control si sa-ti palpezi sanii acasa. Mergi la medic imediat ce observi ca ceva s-a schimbat. Descoperit la timp, cancerul de san poate fi invins.

Foto: Instagram/@sarahnicoleharding