Ce restrictii vor disparea dupa 15 mai. Klaus Iohannis: ”Vom putea sa ne miscam mai liber, insa viata nu va reveni la normal”

1
De Cristina Tudor
23 apr. 2020

Declaratiile presedintelui Klaus Iohannis, despre ridicarea restrictiilor, dupa data de 15 mai.

Dupa data de 15 mai, deci dupa ce se epuizeaza actuala stare de urgenta, vom renunta la restrangerile care privesc persoane, deci nu vom prelungi restrictiile pe deplasarii individuale sau, invers spus, vom putea sa ne deplasam in spatii publice fara sa trebuiasca sa declaram in prealabil unde mergem si de ce mergem. Este vorba despre libertatea de miscare individuala.

Evident pentru protectia generala a populatiei si pentru protectia individuala multe restrangeri vor ramane in continuare in vigoare. In acest fel, vor ramane cu siguranta o vreme – vorbesc dupa 15 mai – in vigoare interdictiile pentru adunari publice, pentru manifestari de tot felul.

Ce restrictii vor disparea dupa 15 mai

Vor ramane si alte interdictii in vigoare, dar aceasta nu va ramane in vigoare si mi s-a parut important sa va dau aceasta veste, ca sa avem cu totii aceasta perspectiva dupa 15 mai. Pana in 15 mai, pana cand se epuizeaza actuala stare de urgenta, toate restrictiile raman in vigoare.

Repet, pana in 15 mai, stati acasa. Toate restrictiile raman in vigoare. Dupa 15 mai, vom putea sa ne miscam mai liber, insa viata nu va reveni, din pacate, la normalitatea pe care am cunoscut-o inaintea acestei pandemii. Vom avea un plan de relaxare in pasi, vom stabili exact care activitate cand poate sa inceapa.

Cum va arata acest plan, va fi prezentat public in momentul in care este elaborat, cu toate detaliile aferente. In paralel, se lucreaza la o analiza si la un plan care va prevedea exact cum se va reveni in activitatea economica, in special in zonele care au fost puternic restrictionate, de exemplu zona comerciala.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.