Chrissy Teigen: „Nu trebuie sa te simti vinovata daca nu poti sa-ti alaptezi bebelusul”

1
De Maria Constantin
8 dec. 2020

Vedeta a povestit ca se simtea vinovata cand corpul ei nu putea sa produca suficient lapte pentru a-si hrani cei doi copii.

Chrissy Teigen vrea ca toate femeile care au trecut prin experienta aceasta sa nu resimta aceeasi senzatie de vinovatie si de rusine cu care s-a confruntat ea, scrie People.

Intr-o serie de mesaje publicate pe Twitter, modelul in varsta de 34 de ani a evocat rusinea si vinovatia pe care le-a simtit cand corpul sau nu producea destul lapte pentru ca ea sa-si poata hrani pe fetita sa in varsta de patru ani si jumatate, Luna Simone, si pe fiul de doi ani, Miles Theodore.

„Ok, o sa va spun ceva si o sa vi se para anapoda, dar asta e: folositi laptele praf. Alaptarea la san este un lucru minunat si am simtit multa rusine cand foloseam laptele praf pentru ca nu aveam suficient lapte din cauza depresiei si a altor chestii”, a scris ea. „Dar trebuie sa stii ca te poti baza pe solutia asta.”

De ce e OK laptele praf

Teigen a continuat: „Alaptarea la san e minunata, laptele praf e si el minunat, asa ca da, asta e! Foloseste laptele praf daca nu ai alta solutie. Stai linistita, copilul tau va fi frumos, perfect si sanatos”.

„Imi amintesc ca imi pompam laptele foarte des, fiindca n-aveam incredere ca laptele ajungea in guritele lor daca ii alaptam. Gandul asta ma innebunise asa de tare, incat scoteam doar 30 de mililitri”, a scris Chrissie.

„Stresul combinat cu vinovatia ca nu poti sa faci cel mai natural lucru pentru copilul tau este prea mult. Acum stiu de ce asta e cruciada mea acum. Imi amintesc tristetea pe care am simtit-o si vreau sa stii ca faci ce trebuie daca micutul tau este hranit, mamico”, a explicat ea.


Sotia lui John Legend obisnuieste sa discute deschis cu fanii sai despre probleme din viata sa personala, de la cele legate de fertilitate si depresie postpartum, pana la durerea provocata de pierderea unei sarcini. Chrissy si John Legend urmau sa aiba un baietel, pe care doreau sa il boteze John, dar vedeta a pierdut sarcina dupa 20 de saptamani.

Chrissy Teigen spune povestea dureroasa a sarcinii pe care a pierdut-o: „O tristete cumplita si deplina“

Teigen a dat vestea trista pe Instagram, pe 30 septembrie: intr-un eseu emotionant, ea a dezvaluit ca a fost diagnosticata cu abruptie placentala partiala si a povestit ca a petrecut mult timp in spital din cauza unei hemoragii puternice, apoi a trebuit sa-si ia adio de la copilul ei.

„Ne bazam pe faptul ca avem doi copii frumosi”

John Legend a spus pentru Entertainment Tonight ca a fost coplesit de sustinerea uriasa pe care a primit-o dupa raspandirea vestii. „Ne-au scris multi oameni care au trecut prin asa ceva si este incurajator sa primesti atata dragoste si sprijin de la atata lume care a trecut prin lucruri asemanatoare”, a spus cantaretul. „Faptul ca Chrissy a facut public asa ceva a fost de ajutor pentru alte persoane care trec sau care vor trece prin asta. Asa ca va multumesc”, a continuat starul in varsta de 41 de ani.

„Ori de cate ori trecem prin provocari personale – si chiar prin provocari ca natiune – cred ca trebuie sa ne oprim asupra a ceea ce ne face optimisti, a ceea ce ne da bucurie. Si in familia mea, trecand printr-un an greu, ne bazam pe faptul ca avem doi copii frumosi pe care ii iubim si care sunt o frumoasa reflectie a ceea ce suntem si a ceea ce pretuim”, a mai scris John Legend.

Foto: Instagram/Chrissy Teigen