Christina Applegate, aparitie surpriza la Premiile Emmy. Actrita diagnosticata cu scleroza multipla a plans pe scena, dar a si glumit pe seama afectiunii ei

1
De Georgiana Dorobantu
17 ian. 2024

Christina Applegate a avut o aparitie surpriza la gala Premiilor Emmy, care s-a desfasurat luni seara, la Los Angeles.

Actrita in varsta de 52 de ani, care a fost diagnosticata cu scleroza multipla in anul 2021, a urcat pe scena pentru a prezenta premiul pentru Cea mai buna actrita in rol secundar intr-un serial de comedie. Ea a fost intampinata cu entuziasm si aplauze de colegii de breasla aflati in public.

Vedeta, care merge cu ajutorul unui baston, a fost insotita pe scena de gazda galei, Anthony Anderson

„Va multumesc foarte mult. Oh Doamne, ma faceti sa ma rusinez de dizabilitatea mea ridicandu-va toti in picioare. E in regula”, a glumit actrita, facand referire la dificultatea sa de a merge din cauza afectiunii autoimune de care sufera.

„Unii dintre voi ma stiti drept Kelly Bundy din ‘Familia Bundy’ sau Samantha din ‘Samantha Who?’ sau Jen Harding din ‘Dead To Me’. Foarte putini dintre voi probabil ca ma stiti de la debut – voi plange, mai mult decat am plans deja. Bebelusul Burt Grizzell din ‘Days of Our Lives’. A fost rolul meu de debut. In toti acesti ani, a fost o onoare sa joc personaje amuzante, complexe ca femeile nominalizate pentru roluri secundare in seriale de comedie”, a declarat Christina, citata de Daily Mail.

8 vedete care se confrunta cu boli autoimune. Christina Applegate si Selma Blair sufera de scleroza multipla

Ea a prezentat apoi premiul actritei Ayo Edebiri, din serialul „The Bear”. Applegate a fost nominalizata la premiul Cea mai buna actrita intr-un serial de comedie pentru „Dead To Me”.

Pentru interpretarea rolului Jen Harding din acest serial, actrita a fost nominalizata la patru premii Emmy, un Glob de Aur, patru premii SAG Awards si trei premii Critics’ Choice TV Awards.

Anul trecut, Christina Applegate a declarat ca este posibil sa nu mai joace niciun alt rol din cauza luptei pe care o duce cu scleroza multipla. Ea a reflectat asupra felului in care va arata viitorul ei intr-un interviu pentru Vanity Fair, la doi ani de la diagnostic.

„Este o boala progresiva. Nu stiu daca voi fi si mai rau”

„Nici nu-mi pot imagina sa merg pe platou acum. Este o boala progresiva. Nu stiu daca voi fi si mai rau”, a spus actrita pentru Vanity Fair.

Adaptarea la noua viata de persoana bolnava de scleroza multipla a fost foarte dificila pentru star, care este in industria cinematografica de la varsta de cinci luni.

„Cu diagnosticul de scleroza multipla nu exista niciodata o zi buna. Ai doar mici zile oribile”, a continuat vedeta.

Scleroza multipla este o afectiune autoimuna care duce la degradarea nervilor de la nivelul creierului si a maduvei spinarii. Printre simptome se numara amortirea membrelor, dificultati de vorbire, dificultati de coordonare musculara, vedere in ceata si oboseala severa.

„Sunt unele lucruri pe care oamenii le iau de bune in vietile lor si la fel am facut si eu. Sa cobori pe scari, sa cari diverse lucruri – nu mai pot face asta. Este oribil. Inca imi pot conduce masina pe distante scurte. Pot sa-i duc mancare copilului meu. Dar doar sa urc, nu si sa cobor”, a continuat ea.

Actrita din „Bad Moms” a apelat la ajutorul unei prietene care o ajuta sa aiba grija de fiica ei, Sadie, in varsta de 12 ani.

„De fapt, nu vreau sa fiu in preajma multor persoane pentru ca am sistemul imunitar compromis. De asemenea, nu vreau ca sistemul meu nervos sa fie prea stimulat pentru ca poate fi destul de mult pentru mine. Imi place sa fie cat mai liniste si calm posibil”, a explicat ea.

Actrita a dezvaluit ca s-a ingrasat 18 kilograme dupa diagnosticul de scleroza multipla

„M-am ingrasat 18 kilograme din cauza inactivitatii si a medicamentelor si nu mai aratam ca mine, nu ma mai simteam ca mine insami”, a spus ea.

Christina Applegate a fost diagnosticata cu scleroza multipla in timp ce lucra la ultimul sezon al serialului „Dead to Me”. Filmarile s-au oprit timp de cinci luni pentru ca ea sa-si poata urma tratamentul. Insa actrita si-a dorit sa lucreze in continuare, in ciuda dificultatilor.

Ea a dezvaluit ca i-a fost greu sa vada serialul, in special din cauza schimbarilor fizice prin care a trecut in timpul filmarilor.

Christina Applegate crede ca rolul din „Dead to Me” ar putea fi ultimul din cariera ei: Vedeta e foarte bolnava

„Niciunul dintre noi nu avea de unde sa stie ca ma voi imbolnavi si voi pune 18 kilograme din cauza medicamentelor si a imobilitatii”, a explicat vedeta.

In ceea ce priveste gestionarea afectiunii de care sufera, Christina spune ca a primit sfaturi bune din parte prietenelor sale, actritele Jamie-Lynn Sigler si Selma Blair, care au fost diagnosticate cu scleroza multipla cu cativa ani inaintea ei.

Foto: depositphotos.com; Instagram/televisionacad