Christina Applegate dezvaluie ca a fost diagnosticata cu scleroza multipla

1
De Roxana Dobrita
12 aug. 2021

„Dupa cum bine stim, viata merge mai departe. Doar daca nu-i blocheaza un nemernic drumul.”

Christina Applegate a dezvaluit ca a fost diagnosticata cu scleroza multipla, „o boala progresiva si imprevizibila a sistemului nervos central, care intrerupe transmiterea informatiei dintre creier si corp”, explica medicii. Actrita din serialul TV Dead to Me, in varsta de 49 de ani, a impartasit vestea cu fanii si urmaritorii ei printr-o postare pe pagina ei de Instagram.

„Buna, prieteni. Acum cateva luni am fost diagnosticata cu scleroza multipla”, a scris ea. „A fost o calatorie ciudata. Dar m-au ajutat enorm oameni pe care-i cunosc si care sufera si ei de aceasta boala.”

A continuat sa explice drumul greu pe care merge acum, scriind, „Dupa cum bine stim, viata merge mai departe. Doar daca nu-i blocheaza un nemernic drumul.”

Intr-o postare separata pe Twitter, vedeta din serialul TV cult Familia Bundy a impartasit cu comunitatea ei un sfat pe care l-a primit de la un alt prieten care sufera de scleroza multipla. „Dupa cum mi-a spus unul din prietenii mei care sufera de scleroza multipla, „Ne trezim si trecem la actiune””, a scris ea. „Si asta fac acum. Si va rog sa-mi respectati intimitatea cat trec prin chestia asta. Va multumesc si va pup.”

Applegate a vorbit deschis si in trecut despre problemele ei de sanatate. In 2008, in urma unui RMN de rutina, a fost diagnosticata cu cancer la san si a trebuit sa-si faca o dubla mastectomie. Dupa acea experienta, a pus bazele unei fundatii numita Right Action for Women, care ofera RMN-uri gratis femeilor cu risc crescut de a dezvolta cancer la san, conform celor de la Entertainment Tonight.

Foto: Instagram – @1capplegate