Christina Applegate spune ca are 30 de leziuni pe creier din cauza sclerozei multiple: „Cel mai rau lucru care mi s-a intamplat vreodata”

1
De Georgiana Dorobantu
29 mart. 2024

Christina Applegate a vorbit deschis despre viata ei cu scleroza multipla.

Actrita in varsta de 52 de ani a dezvaluit cum i-a fost afectata viata de aceasta afectiune grava, spunand direct ca diagnosticul cu scleroza multipla este „cel mai rau lucru care i s-a intamplat in intreaga viata”.

„Am 30 de leziuni pe creier”, a explicat vedeta in podcastul „Armchair Expert” gazduit de actorul Dax Shepard. „Cea mai mare este in spatele ochiului drept, deci ochiul drept ma doare adesea”, a continuat actrita.

Christina Applegate si Jamie-Lynn Sigler, declaratii emotionante despre diagnosticele de scleroza multipla, care le-au adus impreuna. Actritele sunt mai apropiate ca niciodata

Ea a spus ca vederea nu i-a fost afectata, insa scleroza multipla i-a cauzat probleme de mobilitate. „Mana mea incepe sa se comporte ciudat si apoi am senzatia in creier ca voi face o criza”, a dezvaluit starul din „Familia Bundy”, citat de Page Six.

Scleroza multipla este o afectiune a sistemului nervos in care sistemul imunitar ataca teaca protectoare care acopera nervii, ceea ce afecteaza comunicarea creierului cu restul corpului.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prevention (@preventionmag)

In acelasi podcast, Applegate a mai spus ca este „cel mai rau caz de persoana cu SM”, care se va pune la loc in pat in loc sa faca exercitii de stretching pentru muschi atunci cand are o zi cu dureri. Ea a mai descris scleroza multipla ca fiind „o fata rea” care va „reactiona” daca ea se forteaza prea mult din punct de vedere fizic.

„Este oribil. Urasc atat de mult aceasta situatie. Sunt atat de suparata. Nu poti depasi asta”, a continuat starul.

Ea a mai declarat ca prefera sa vorbeasca sincer despre viata ei cu scleroza multipla pentru ca nu a facut acest lucru atunci cand s-a confruntat cu cancerul la san. „Tot ce spuneam era o minciuna. Eram eu, care incercam sa ma conving pe mine de ceva, si cred ca asta nu a adus niciun folos nimanui”, a adaugat actrita.

Christina Applegate a suferit o dubla mastectomie in anul 2008, dupa ce a fost diagnosticata cu cancer la san

In 2017, actrita a trecut printr-o operatie de indepartare a ovarelor si trompelor uterine, o interventie preventiva la care a recurs dupa ce verisoara ei a murit din cauza cancerului ovarian.

La inceputul lunii martie, ea a vorbit deschis despre viata sa de zi cu zi ca persoana afectata de scleroza multipla, intr-un interviu pentru People. „Ei bine, faci pipi in pantaloni. Pentru ca probabil nu poti ajunge la toaleta in timp util. Deci da, scutece”, a spus Christina.

8 vedete care se confrunta cu boli autoimune. Christina Applegate si Selma Blair sufera de scleroza multipla

Cu toate acestea, actrita gaseste puterea de a glumi pe seama problemelor sale de sanatate. Ea a spus ca „avantajul” este acela ca poate parca in locurile destinate persoanelor cu handicap, dar si ca se poate imbarca mai repede in avion cand calatoreste.

In luna ianuarie ea a avut o aparitie surpriza pe scena Premiilor Emmy, unde a glumit pe seama afectiunii sale. Ea le-a spus celor din public ca „o fac de ras” atunci cand s-au ridicat in picioare sa o aplaude.

Christina Applegate, aparitie surpriza la Premiile Emmy. Actrita diagnosticata cu scleroza multipla a plans pe scena, dar a si glumit pe seama afectiunii ei

„Scutul meu din umor ma protejeaza, dar bineinteles, in interior simt in continuare acele lucruri, si o fac pentru a distrage atentia. De asemenea, ii face pe oameni sa nu fie speriati cand se afla in preajma mea”, a explicat vedeta in 2022, in emisiunea “The Kelly Clarkson Show”.

„Vreau ca oamenii sa se simta confortabil cand ma vad acum ca o persoana cu dizabilitati. Ca sa putem rade despre asta”, a adaugat actrita.

Foto: depositphotos.com