Jennifer Aniston s-a luptat 20 de ani cu dificultati de invatare

1
De Maria Constantin
16 oct. 2021

Copilaria si adolescenta vedetei din „Friends“ au fost marcate de un complex imens: dislexia.

Actrita americana a vorbit in mai multe randuri despre aceasta tulburare dupa ce a fost diagnosticata, spunand ca simtea ca la scoala nu era la fel de isteata precum colegii ei. „M-am gandit ca nu eram desteapta. Pur si simplu nu retineam nimic. Acum am facut aceasta mare descoperire. Am simtit ca a disparut toata trauma din copilaria mea, toate tragediile si dramele aveau acum o explicatie”, a marturisit ea pentru The Hollywood Reporter.

Aniston a dezvaluit cum a fost diagnosticata la varsta de 20 de ani: „Mi-au pus niste ochelari Buddy Holly. O lentila era albastra, cealalta rosie. Si a trebuit sa citesc un paragraf, apoi mi-au dat un test cu zece intrebari bazate pe ceea ce am citit si cred ca am nimerit trei raspunsuri corecte.”

Cum a aflat Jennifer Aniston ca are dislexie

„Apoi au pus un computer care arata incotro mi se indreptau ochii cand citeam. Ochii mei sareau peste patru cuvinte si apoi se intorceau inapoi doua cuvinte si mai aveam si un ochi mai lenes si priveam putin crucis, de asta a fost mereu nevoie sa mi se editeze pozele”, a continuat actrita in varsta de 52 de ani.

Potrivit MayoClinic, dislexia este o tulburare a procesului de invatare care implica dificultati de citire din cauza problemelor de identificare a sunetelor si a modului in care acestea se raporteaza la litere si cuvinte. Numita si dizabilitate de citire, dislexia afecteaza zonele creierului care proceseaza limbajul, scrie Hello!.

Produsul pe care Jennifer Aniston il foloseste pentru a avea un zambet perfect pe platourile de filmare ale „The Morning Show”

Anxietatea si agresiunile sunt cele mai frecvente complicatii pe care le poate genera aceasta afectiune, intrucat cei care sufera de dislexie se simt deseori singuri si frustrati. Iar Jennifer intelege aceste reactii. „Viata mea scapase de sub control cand am crescut. Astazi este foarte important sa detii controlul. A trebuit sa-mi musc limba de multe ori, daca jucam intr-un film, in special cu un regizor dur”, a povestit ea despre cum isi controla furia.

Tinerea furiei sub control

Actrita a mai spus ca a trebuit sa-si tina furia sub control ca sa poata lucra pe platourile de filmare. „M-am gandit mereu, daca te enervezi, nu spune nimic. Deveneam pasiva. Dar nu trebuie sa vezi totul in alb si negru. Nu trebuie sa devii o persoana isterica, sa ti se umfle venele din gat de nervi, sa te inrosesti si sa ingrozesti oamenii – ma bine stai linistit si baga-ti capul in nisip”, a explicat Aniston.

„Uram confruntarea. O uram. Am inteles furia, dar nu stiam ca trebuie sa o exprimi. Asta a fost ceva la care m-am straduit sa lucrez”, a mai spus vedeta.

Foto: Getty Images.