Jennifer Aniston spune ca noua generatie de tineri nu agreeaza serialul „Friends”: „Li se pare jignitor”

1
De Maria Constantin
6 apr. 2023

Actrita crede ca societatea se schimba, iar umorul de altadata e pe cale sa nu mai fie inteles de adolescentii de astazi.

Au trecut 19 ani de cand s-a terminat „Friends”, dar serialul a ramas unul dintre cele mai populare din istorie. Fie pentru stilul atemporal al lui Rachel Green, fie pentru modul in care Courteney Cox a intruchipat-o pe Monica Gellar, fie din ambele motive si pentru multe altele, cei care au iubit acest serial in anii ’90 il pastreaza si acum in suflet.

Cu toate acestea, in ultimii ani „Friends” a fost criticat pentru modul in care portretizeaza personajele LGBTQ+, pentru replicile care ironizau aspectul fizic si pentru lipsa diversitatii, relateaza Marie Claire.

Jennifer Aniston, care a jucat-o timp de zece ani pe Rachel, crede ca tinerii de azi ar putea considera „jignitor” serialul. „Acum e putin complicat fiindca trebuie sa fii foarte atent la ce glume faci, ceea ce e foarte greu pentru actorii de comedie, fiindca frumusetea comediei este atunci cand radem de noi insine, radem de viata asa cum e”, a spus ea la un eveniment de promovare a noului sau film, „Murder Mystery 2”.

„Pe vremuri puteai sa glumesti si sa razi pe orice subiect. Era o modalitate de a educa oamenii prin ridiculizare. Acum nu mai e permis sa faci asta”, a explicat Aniston.

Vedeta a spus apoi despre cat de diferit priveste noua generatie serialul: „E o intreaga generatie de oameni, de copii, care se intorc acum la episoadele din ‘Friends’ si li se par jignitoare. Multe replici nu au intentionat sa jigneasca pe nimeni, pe altele poate ar fi trebuit sa le gandim mai in profunzime… Dar pe vremea acea nu exista aceasta sensibilitate”, a mai spus actrita.

Jennifer Aniston detesta celebra coafura a lui Rachel, pe care a purtat-o in serialul „Friends”

Jennifer Aniston spera ca, totusi, comedia sa ramana antidotul la divizarea din SUA. „Toata lumea are nevoie de distractie. Lumea are nevoie de umor! Nu putem sa ne luam prea in serios – mai ales in Statele Unite. Toti sunt prea divizati”, a spus ea.

Co-creatorul „Friends”, Marta Kauffman, a vorbit si ea despre criticile la adresa serialului, spunand in 2021 pentru The Hollywood Reporter: „Sunt multe lucruri pe care le-as fi putut spune daca as fi stiut ce stiu acum… Sunt probabil sute de lucruri pe care le-as fi facut diferit.”

„Am vorbit despre asta in trecut si am sentimente foarte puternice despre participarea mea intr-un sistem, dar se reduc la faptul ca nu stiam ce nu stiam”, a mai spus Kauffman.

Foto: PR.