Kate Middleton a primit inca o misiune din partea Reginei Marii Britanii

1
De Maria Constantin
4 iul. 2021

Printul William a anuntat ca Regina Elisabeta a II-a i-a acordat sotiei sale un rol care l-ar fi incantat pe bunicul sau, Printul Philip.

Kate Middleton are inca o sarcina in „fisa postului”: ducesa va sponsoriza o noua nava militara a Marii Britanii. Printul William a facut anuntul marti, in timpul unei vizite la santierul naval din Glasgow, relateaza People.

William a spus ca bunica lui, Regina Elisabeta, a stabilit ca Ducesa de Cambridge sa fie asociata cu nava de razboi HMS Glasgow, care va fi construita la santierul naval scotian. Prin aceasta decizie, Kate, in varsta de 39 de ani, va avea o legatura „puternica si personala” cu vasul si echipajul acestuia si va sustine evenimente si deplasari ale acestei nave, a explicat Palatul Kensington.

Daruri speciale pentru Kate si copii

„Afectiunea familiei mele pentru marina regala este binecunoscuta si in timp ce vedeam azi munca depusa aici, ma gandeam la bunicul meu, Ducele de Edinburgh. Ar fi fost fascinat si foarte incantat sa vada pus in practica un asemenea progres in aptitudini si tehnologie”, a spus William in discursul pe care l-a rostit la santierul naval din Glasgow.

Ducele, care va sponsoriza fregata Type 26, a continuat: „Sunt foarte incantat astazi sa anunt ca legatura familiei mele cu Type 26 va dura multi ani de acum inainte. Majestatea Sa, Regina, a aprobat numirea sotiei mele, Catherine, ca sponsor al acestui vas superb pe care il vedem prinzand forma aici – HMS Glasgow. Stiu ca ea va fi incantata sa vi se alature aici, in Glasgow, pentru ceremonia de botezare a navei.”

Kate va pastra si de acasa legatura cu viitorul vas militar: William a primit in dar cateva modele ale navei pe care cei trei copii, Printul George, in varsta de sapte ani, Printesa Charlotte, in varsta de sase ani, si Printul Louis (trei ani), le vor putea picta.

William a taiat prima bucata de otel

Luni si marti, Printul William (39 de ani) s-a aflat in Scotia, alaturi de Regina Elisabeta a II-a (95 de ani), relateaza People. Marti, el a fost condus intr-un tur al santierului de o ucenica electrician, Cara Shannon, care lucreaza la construirea fregatei Type 26. Aceasta i-a aratat cum avanseaza proiectul.

William a discutat si cu cativa ucenici si angajati ai companiei BAE Systems. El a participat apoi la o ceremonie care a marcat debutul inceperii construirii navei HMS Belfast, a treia fregata Type 26 Global Combat Ship care va fi construita la santierul naval din Glasgow, conceputa pentru a proteja noua clasa de portavioane de submarinele inamice.

Kate Middleton, gest emotionant: Ducesa a vorbit cu o tanara care si-a pierdut bunicii din cauza COVID-19

La ceremonie, William a taiat prima bucata de otel pentru viitoarea fregata de tip 26: „Este o mare onoare pentru mine sa joc un mic rol la progresul continuu al marinei regale taind prima bucata de otel pentru vasul 3 – viitorul HMS Belfast”, a spus William.

„Va fi doar al doilea vas care va purta acest nume, dupa ce predecesorul sau si-a facut datoria cu distinctie si onoare in Al Doilea Razboi Mondial. Orasul Belfast a fost mereu alaturi de Glasgow cu o traditie superba a construirii de nave, dar acum orasul poate din nou sa devina sinonim cu puterea si excelenta maritime ale marinei regale”, a continuat printul.

„Eu si Catherine ne simtit extrem de privilegiati sa devenim parte a echipei Type 26 si abia asteptam sa urmarim aventura navelor si ale viitoarelor echipaje in anii care vor veni”, a mai spus William.

Foto: Instagram/@theroyalfamily