Kate tocmai a preluat patronajul regal al Printului Harry, la un an dupa ce regina i l-a retras

1
De Maria Constantin
17 feb. 2022

Ducesa de Cambridge a preluat patronajul unei organizatii de care se ocupa Harry inainte de a renunta la indatoririle sale regale.

Cu ani in urma, Kate Middleton si Printul Harry aveau indatoriri diferite in cadrul casei regale a Marii Britanii. Dar asta se intampla inainte ca Ducele de Sussex sa ia decizia de a renunta la rolul sau in cadrul monarhiei si sa se mute cu Meghan Markle in Statele Unite. In aceste conditii, Kate Middleton a preluat una dintre indatoririle care ii reveneau lui Harry, noteaza Style Caster.

In urma deciziei lor, ducii de Sussex au consimtit sa-i cedeze reginei patronajele lor – care includeau Federatia engleza de rugby, Liga engleza de rugby, Teatrul Regal National si asociatia universitatilor din Commonwealth.

Kate da balonul oval mai departe

La un an dupa acest moment, Regina Elisabeta a II-a a decis sa-i ofere ducesei Kate unul dintre patronajele pe care le-a detinut Harry. Pe 2 februarie, Kate Middleton a anuntat ca va patrona Uniunea regala de rugby a Angliei si liga engleza de rugby.

Inainte sa renunte la indatoririle sale regale, Harry a patronat ambele organizatii timp de cinci ani.

„Sunt foarte incantata sa devin patron al ligii de rugby si al federatiei de rugby – doua organizatii fantastice care sunt dedicate valorificarii puterii pe care sportul o are in aducerea laolalta a comunitatilor si in sprijinirea dezvoltarii oamenilor”, a scris Kate pe Instagram, langa un clip video in care apare in tinuta sport, aruncand balonul oval spre mai multi iubitori ai acestui sport.

„Abia astept sa lucrez cu ei la toate nivelurile jocului si sa incurajez Anglia in ceea ce promite a fi un an interesant pentru ambele sporturi!”, a mai scris ea.

Kate Middleton si-a luat rolul in serios si le-a facut o vizita jucatorilor si echipei tehnice ale echipelor nationale la stadionul Twickenham din Londra inaintea Turneului celor sase natiuni care a inceput pe 5 februarie.

Printul Harry a ramas si fara titlurile militare

Decizia Reginei Elisabeta de a-i inlatura pe Harry si Meghan din patronajele pe care le detineau a fost determinata de decizia lor din februarie 2021 de a renunta la rolurile lor din casa regala a Marii Britanii.

Motivul pentru care Printul Harry si Meghan ar putea lipsi de la slujba in memoria Printului Philip

Ca urmare a acestei retrageri, suverana a decis ca ei sa-si pastreze titlurile de duce si ducesa, insa trebuie sa returneze patronajele pe care le detineau. Printul Harry a fost deposedat si de titlurile militare.

„Ducele si Ducesa de Sussex i-au confirmat Majestatii Sale ca nu vor reveni sa lucreze ca membri ai familiei regale”, a anuntat atunci Palatul Buckingham.

„In urma discutiei cu ducele, Regina i-a scris, confirmand ca prin retragerea din slujba familiei regale nu este posibil sa continue cu responsabilitatile si indatoririle care vin cu viata in slujba serviciului public”, a transmis casa regala a Marii Britanii.

Foto: Getty Images.