Meghan Markle si Printul Harry se desprind de Casa Regala – vor sa fie pe cont propriu

1
De Teodora Tirca
9 ian. 2020

Ducii de Sussex fac un pas inapoi de la indatoririle regale, iar decizia lor a starnit controverse in intreaga lume.

Meghan si Harry vor sa fie pe cont propriu. Ieri, in mod socant, cei doi au anuntat ca isi vor asuma mai putine responsabilitati regale si ca, in loc de asta, lucreaza la „un rol nou progresiv” in interiorul Casei Windsor.

Familia lor e pe primul loc

View this post on Instagram

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

„Intentionam sa facem un pas inapoi ca membri <<seniori>> ai Familiei Regale si sa muncim pentru a fi independenti din punct de vedere financiar, continuand insa sa o sprijim pe Majestatea Sa Regina”, au scris ei pe pagina oficiala de Instagram. Acum cei doi primesc fonduri de la platitorii de taxe din Marea Britanie, iar din aceasta cauza englezii au reactionat destul de violent la postarea lor.

Meghan si Harry intentioneaza sa se imparta intre Marea Britanie si America de Nord. „Acest echilibru geografic ne va permite sa ne crestem fiul cu un simt de apreciere pentru traditia regala in care s-a nascut, in timp ce ii oferim familiei noastre spatiu pentru a creste si a se indrepta spre un nou capitol”.

La ce se refera, mai exact, acest capitol?

E vorba despre un program de caritate, despre care cuplul spune ca va dezvalui mai multe pe masura ce se desfasoara lucrurile. Cu toate astea, ei au tinut sa mentioneze ca vor colabora in continuare cu Regina, Printul Charles si Printul William pentru proiecte legate de Casa Regala.

Ieri dimineata majoritatea zvonurilor erau despre eventuala mutare a ducilor de Sussex in Canada, pe care Meghan o considera „a doua ei casa”. Asadar, oamenii se asteptau cumva ca cei doi sa-si faca o casa departe de Marea Britanie impreuna cu fiul lor, Archie. Si totusi, vestea a picat ca o bomba pentru oamenii din intreaga lume.

Acum cateva luni, in octombrie, Meghan si Harry au recunoscut ca traiesc momente grele sub lupa presei britanice, care o ataca destul de agresiv pe Meghan. Harry a dat in judecata un tabloid englez si a facut publice mai multe mesaje prin care a dat de inteles ca nu va permite ca istoria printesei Diana sa se repete. Poate aceasta noua decizie pe care a luat-o are legatura cu dorinta lui de a-si proteja familia.

Si totusi, multi dintre sustinatorii lor sunt acum dezamagiti. Unii oameni considera ca au gresit desprinzandu-se de indatoririle lor regale, care ar trebui sa fie sacre. Altii considera ca Meghan a facut tot posibilul pentru a-l indeparta pe Harry de familia lui. In final, englezii platitori de taxe cer in comentarii la postarea ducilor sa le fie inapoiati banii folositi pentru a renova Frogmore Cottage, casa in care ar fi locuit dupa nunta.

Tu cum raspunzi intentiei lor? Crezi ca au luat o decizie buna?

Foto: Getty Images.