Mila Kunis si Ashton Kutcher doneaza 3 milioane de dolari pentru refugiatii din Ucraina

1
De Maria Constantin
9 mart. 2022

Actrita de origine ucraineana si sotul ei se implica in sprijinirea populatiei afectate de razboi.

Putina lume stie ca Mila Kunis s-a nascut in Ucraina. Si mai putini oameni stiu ca ea s-a nascut la Cernauti, in 1983, cand Ucraina facea parte din Uniunea Sovietica. Kunis a emigrat in Statele Unite cu familia ei, cand avea sapte ani, relateaza CNN.

Actrita americana in varsta de 38 de ani se declara o „ucraineanca mandra” si impreuna cu sotul ei, Ashton Kutcher, s-a implicat in efortul de sprijinire a populatiei. Cei doi au anuntat ca doneaza trei milioane de dolari pentru civilii afectati de razboi.

„Suntem cu Ucraina”

Cuplul de la Hollywood a lansat campania „Stand With Ukraine” pe platforma GoFundMe cu obiectivul de a strange fonduri de 30 de milioane de dolari pentru Flexport.org si Airbnb.org, „doua organizatii care sunt aplicate activ pentru a oferi ajutor imediat celor care au nevoie cel mai mult”, spun ei.

Mila Kunis ii este recunoscatoare Americii pentru tot ce a facut pentru ea si pentru familia sa, dar spune ca nu-si poate uita radacinile. „Astazi sunt o ucraineanca mandra. Ucrainenii sunt oameni mandri si curajosi care merita ajutorul nostru atunci cand au nevoie”, a scris ea pe platforma de donatii. „Familia noastra incepe aceasta campanie de donatii pentru a oferi sprijin imediat si vom strange trei milioane de dolari”, a adaugat vedeta.

Potrivit platformei GoFundMe, compania de transport de marfa Flexport livreaza transporturi umanitare in punctele de trecere a frontierei din Polonia, Ungaria, Slovacia si Republica Moldova. Airbnb.org ofera gratuit adapost pe termen scurt pentru refugiatii din Ucraina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ashton Kutcher (@aplusk)

Kunis apare cu sotul ei si intr-o inregistrare video postata pe Instagram in care vorbeste despre razboiul devastator din Ucraina. „Evenimentele care s-au derulat in Ucraina sunt devastatoare. Nu exista loc pe lumea asta pentru acest atac nedrept asupra umanitatii”, a spus Kunis.

Cea mai mare greseala pe care a facut-o Mila Kunis de cand este mama

Kutcher (44 de ani) aplauda „curajul oamenilor din tara in care Kunis s-a nascut” si isi indeamna cei 4,4 milioane de admiratori sa-i ajute pe cei care „au ales siguranta”.

Cat doneaza Blake Lively si Ryan Reynolds

Si alte staruri de la Hollywood au facut donatii pentru refugiatii din Ucraina. Printre acestea se numara Blake Lively si Ryan Reynolds. „In 48 de ore, nenumarati ucraineni au fost nevoiti sa-si paraseasca locuintele pentru a pleca in tarile invecinate. Ei au nevoie de protectie. Cand donati, noi vom egala suma cu pana la 1.000.000 de dolari, creand un sprijin dublu pentru ei”, a scris Reynolds sambata pe Twitter, postand si un link catre pagina de donatii a ONU.

Potrivit Natiunilor Unite, un milion de refugiati au plecat din Ucraina in decurs de numai o saptamana.

Foto: Shutterstock.com