Printul Harry si Meghan Markle au primit ultimatum de la Netflix. Se pare ca acestia nu ar fi suficient de „productivi”

1
De Cristiana Astefanoaiei
28 iun. 2023

Colaborarea celor doi cu Spotify se apropie de sfarsit, iar parteneriatul cu Netflix s-ar putea sa aiba de suferit din cauza rezultatelor sub asteptari.

Potrivit The Wall Street Journal, „lipsa de experienta ca producatori” a Printului Harry si a lui Meghan Markle a avut un impact asupra incursiunilor lor in afaceri, in productia de continut. Surse apropiate de gigantii de streaming ar fi declarat ca atat Netflix, cat si Spotify „au fost dezamagite de lipsa de productivitate a sotilor Sussex”.

„Lipsa de experienta” si „lipsa de directie” a ducelui si ducesei de Sussex au contribuit la prabusirea acordului Spotify

Saptamana trecuta s-a anuntat ca parteneriatul de trei ani dintre Spotify si Archewell Audio a luat sfarsit si nu va fi reinnoit. Archewell Audio a declarat ca firmele „au convenit de comun acord sa se desparta si sunt mandre de seriile pe care le-am realizat impreuna”.

6 documentare Netflix pe care trebuie sa le vezi

In cadrul contractului de 20 de milioane de dolari (15,6 milioane de lire sterline), semnat in 2020, ducii de Sussex au produs doar o serie din podcastul ducesei, Archetypes, care a constat in 12 episoade. Se pare ca au discutat cu Spotify despre o a doua serie, dar aceasta a fost eliminata.

The Wall Street Journal a citat, de asemenea, angajati si asociati ai Archewell, fundatia lui Harry si Meghan, care au declarat ca acestei companii „ii lipseste directia” si ca sotii Sussex „par uneori surprinsi de munca necesara pentru a finaliza proiectele de divertisment”.

Saptamana aceasta, s-a aflat ca Taylor Swift ar fi refuzat sa apara in podcastul lui Meghan, in ciuda faptului ca a primit o „scrisoare personala” din partea ducesei. Afirmatia a fost facuta intr-un raport WSJ publicat sambata (24 iunie), care a descris directorii Spotify ca fiind „frustrati” de cat de mult timp a pierdut Archewell ca sa vina cu o idee pentru emisiunea lui Meghan si sa adune o echipa care sa lucreze la ea.

De asemenea, publicatia a relatat saptamana trecuta ca Harry si Meghan nu au indeplinit „criteriile de productivitate necesare pentru a primi plata integrala din contract”. Un purtator de cuvant al Archewell a declarat pentru publicatie: „Companiile noi fac adesea schimbari in faza de inceput, atat in ceea ce priveste oamenii, cat si strategia, iar noi nu facem exceptie. Suntem mai echipati, mai concentrati si mai plini de energie ca niciodata”.

Primul serial realizat de Printul Harry si Meghan Markle pentru Netflix: „Heart of Invictus”

Printul Harry si Meghan Markle s-ar putea sa nu mai lucreze cu Netflix

Alte surse au fost citate spunand ca este „putin probabil ca Netflix sa isi reinnoiasca” contractul de 100 de milioane de dolari (78,6 milioane de lire sterline) cu Printul Harry si Meghan Markle, semnat in septembrie 2020 si care expira in 2025. La momentul respectiv, s-a inteles ca, in cadrul acestui acord, cuplul urma sa realizeze seriale TV, filme si emisiuni pentru copii pentru platforma de streaming, dar, trei ani mai tarziu, ei au produs doar docuseria Harry and Meghan, care a avut premiera la sfarsitul anului 2022.

Cu toate acestea, un purtator de cuvant al Netflix a declarat pentru WSJ ca a apreciat parteneriatul cu Archewell si ca „Harry and Meghan” a fost cel mai mare debut de documentar al Netflix.

Ea a adaugat: „Vom continua sa lucram impreuna la o serie de proiecte”.

Presa internationala scrie ca ca sotii Sussex au sperat sa realizeze o emisiune de animatie pentru copii intitulata Pearl, dar aceasta a fost anulata de Netflix, la fel ca si alte doua idei de televiziune care au fost respinse anul trecut.

Ce crede familia regala britanica despre serialul „Harry & Meghan” difuzat de Netflix

Decizia lui Harry si Meghan de a se retrage din familia regala in 2021 si de a se muta la Montecito, California, impreuna cu copiii lor a fost luata pentru a putea deveni „independenti din punct de vedere financiar”, a precizat atunci perechea intr-o declaratie.

Acestia locuiesc intr-un conac impreuna cu fiul lor, Printul Archie, si fiica lor, Printesa Lilibet. Harry a vazut ultima data membri ai familiei regale la inceputul lunii mai, cand a participat singur la incoronarea tatalui sau, regele Carol al III-lea, fara Meghan sau cei doi copii ai lor.

Foto: Netflix