Ce crede familia regala britanica despre serialul „Harry & Meghan” difuzat de Netflix

1
De Maria Constantin
17 dec. 2022

Meghan Markle si Printul Harry sunt pe cale sa provoace noi tensiuni in sanul casei regale a Marii Britanii.

In noul documentar „Harry & Meghan” care a avut premiera pe Netflix pe 8 decembrie, cuplul isi evoca povestea de iubire si dezvaluie de ce au parasit familia regala, oferind mai multe detalii ca oricand.

Cei care urmaresc aceasta productie se intreaba deja cum s-or fi simtind membrii casei regale britanice, iar informatiile oferite de surse si reactiile la afirmatiile din interviul cu Oprah Winfrey din 2021 indica faptul ca acestia nu vor reactiona curand, scrie Bustle.

Printul Harry si Meghan Markle nu ar trebui sa participe la incoronarea Regelui Charles, avertizeaza expertii

Asa cum aflam din primul episod, familia regala nu a contribuit in niciun fel la documentarul „Harry & Meghan”, refuzand sa comenteze asupra continutului. Totusi, o sursa a contrazis aceasta mentiune, spunand pentru People ca niciun membru al casei regale nu a fost, de fapt, contactat pentru a-si spune punctul de vedere.

O sursa din familia regala a adaugat ca oficialii de la Palatul Buckingham si Palatul Kensington au primit un email din partea unei companii terte de productie, dar nu a putut verifica adresa de mail si identitatea expeditorului cu Netflix sau cu organizatia Archewell, condusa de Harry si Meghan.

Netflix a raspuns, comunicand pentru People ca reprezentantii Regelui Charles al III-lea si cei ai Printului William au fost contactati inaintea premierei si li s-a dat sansa de a raspunde la afirmatiile din documentar.

Desi nu au raspuns pentru a li se prezenta punctul de vedere in aceasta productie, ei ar putea oferi o reactie daca vor aparea din nou afirmatii explozive la adresa monarhiei.

Palatul Buckingham s-a pregatit pentru orice potentiala dauna sau impact provocat de documentar

In ciuda informatiilor ca s-au tinut cateva sedinte de criza, planul stabilit prevede ignorarea documentarului si a reactiilor „la cald”, fara a face niciun comentariu. „Ar putea fi inselator, dar intentia este sa lase capul jos si sa mearga inainte. E o strategie incercata si testata si le-a servit si in trecut. William lasa munca sa vorbeasca pentru el, asa cum am vazut in Boston, iar Regele are un program incarcat cu evenimente. Mesajul palatului va fi datoria”, a spus o sursa regala pentru Vanity Fair.

Printul William ar putea fi mai inclinat decat Charles sa vorbeasca public despre documentarul „Harry & Meghan”

Publicatia a relatat ca membrii familiei regale, inclusiv tatal lui Harry, Charles al III-lea si fratele sau, William, au idei diferite despre modul in care trebuie primit documentarul, in special daca acesta include acuzatii despre rasismul institutionalizat in casa regala. „In timp ce Charles crede in vorba batraneasca ‘niciodata nu te plange, niciodata nu da explicatii’, William ar putea fi mai inclinat sa vorbeasca public, mai ales daca simte ca trebuie sa se apere pe el sau familia in fata a ceva serios precum rasismul”, a spus sursa.

Printul Harry si Meghan Markle, „la cutite” cu sotii Beckham: Sunt convinsi ca starurile au asmutit presa impotriva lor

Palatul Buckingham a difuzat un comunicat inaintea interviului din martie 2021 realizat de Oprah cu Harry si Meghan Markle, explicand ca nu comenteaza. Ulterior a reactinat, in special la afirmatia ca un membru al familiei regale s-ar fi declarat ingrijorat de culoarea pielii lui Archie.

„Intreaga familie este intristata sa afle pe larg cat de provocatori au fost ultimii ani pentru Harry si Meghan. Chestiunile prezentate, in special cea a rasei, sunt preocupante. Desi unele amintiri pot diferi, ele sunt luate foarte in serios si vor fi analizate in privat de familie. Harry, Meghan si Archie vor fi mereu membri iubiti ai familiei”, a transmis atunci Palatul Buckingham.

Foto: Getty Images