Puterea imaginii: Kate Middleton lanseaza un album foto inspirat de pandemie

1
De Maria Constantin
1 apr. 2021

Ducesa de Cambridge a scris prefata pentru o noua colectie de fotografii care surprind Marea Britanie in timpul pandemiei de COVID-19.

Kate Middleton isi face debutul pe piata editoriala. Ducesa in varsta de 39 de ani a anuntat publicarea unei noi carti in cadrul proiectului fotografic care surprinde viata in Marea Britanie in perioada pandemiei de coronavirus.

Lucrarea, intitulata „Hold Still: A Portrait of Our Nation in 2020”, va reuni 100 de portrete si povestile lor, selectate de un juriu din care face si ea parte, relateaza People.

O amintire a ceea ce am trait

„Cand vom privi in urma spre pandemia de COVID-19 in deceniile ce vor veni, ne vom gandi la provocarile pe care cu totii le-am infruntat – cei dragi pe care i-am pierdut, izolarea extinsa de familii si prieteni si presiunea de pe umerii lucratorilor esentiali”, a scris Kate in prefata volumului, explicand de ce este atat de important pentru ea acest proiect.

„Dar ne vom aminti si de lucrurile pozitive: incredibilele fapte de bunatate, cei care au ajutat si eroii care au aparut din toate partile si cum ne-am adaptat impreuna la noul normal”, a adaugat ea.

„Prin Hold Still am vrut sa folosesc puterea fotografiei pentru a crea o amintire staruitoare a ceea ce am trait toti – sa surprind povestile oamenilor si sa documentez momentele semnificative pentru familii si comunitati in timp ce am trait in pandemie”, a scris Kate.

„Sper ca cele 100 de imagini finale sa arate experientele si emotiile suportate in timpul acestui moment extraordinar al istoriei, sa aduca un omagiu eforturilor celor care au muncit pentru a-i proteja pe cei din jurul lor si sa ne ofere spatiu pentru a reflecta asupra acestei perioade fara precedent”, a continuat ducesa.

Cartea va include cele mai interesante portrete din expozitia de fotografie si va fi vanduta online si la chioscurile de presa din Marea Britanie incepand din 7 mai, exact la implinirea unui an de la debutul proiectului.

Incasarile obtinute din vanzari vor fi impartite intre fondul de caritate Mind pentru sustinerea sanatatii mentale, pe care Kate si Printul William il sprijina de mult timp, si National Portrait Gallery.

„Raspunsul publicului la Hold Still, condus de Alteta Sa Regala, Ducesa de Cambridge, a fost fenomenal. Fotografiile trimise au ajutat la crearea unui portret unificator si eliberator al vietii in lockdown. Suntem onorati ca am putut impartasi o selectie a acestor fotografii online si in expozitie, iar acum si prin aceasta noua publicatie”, a transmis intr-un comunicat Dr. Nicholas Cullinan, Director al The National Portrait Gallery.

Tragedia umana a pandemiei

Kate a inceput proiectul Hold Still in mai 2020, in colaborare cu National Portrait Gallery, invitand oamenii sa trimita fotografii surprinse in timpul primei perioade de carantina din Marea Britanie. Cele mai apreciate dintre imagini au fost prezentate intr-o expozitie.

„Cu totii am fost impresionati de unele dintre imaginile incredibile pe care le-am vazut si care ne-au oferit o incursiune in experientele si povestile oamenilor din toata tara. Unele imagini teribil de triste arata tragedia umana a acestei pandemii, altele ne ridica moralul aratand oameni care se unesc pentru a-i sustine pe cei mai vulnerabili”, a scris Kate intr-un comunicat emis atunci.

Instantaneele surprind angajati din sistemul medical infruntand cele mai dificile experiente, familii nevoite sa se descurce cu scoala online si oameni care si-au vizitat apropiatii in centrele de ingrijire sau care comunicau de la fereastra cu cei dragi.

Viata ascunsa a lui Kate Middleton: „Este o mama ferma si sigura pe ea“

In octombrie, Kate Middleton a mers cu Printul William intr-un tur prin Londra pentru a admira cateva dintre fotografiile care au fost expuse pe panourile de afisaj stradal. In Waterloo, Ducii de Cambridge l-au intalnit pe Sami Massalami Mohammed Elmassalami Ayad, un voluntar al comunitatii Food Hub din Hackney care apare intr-una dintre imagini, intitulata „Sami”.

O alta imagine a fost expusa pe un zid din Manchester si o arata pe Melanie, aflata in prima linie a luptei anti-COVID, imbracata intr-un costum medical de protectie, in timp ce priveste spre camera. Fotografia a fost facuta de o colega, Johannah Churchill, in martie.

Foto: Instagram/@kensingtonroyal