Vrei un abdomen plat? Consuma aceste alimente ayurvedice

1
De Alice Moisescu
17 dec. 2018

Ayurveda, asa-numita ‘stiinta a vietii’, reprezinta un sistem de tratament care foloseste numeroase metode, incluzand dieta, yoga sau preparatele din plante, pentru a restabili armonia organismului.

Astazi o sa ne oprim la alimentatie, insa. Si o sa vorbim, mai precis, de alimentele de traditie ayurvedica, care te pot ajuta sa scapi de grasimea nedorita de pe abdomen.

Asadar, care sunt alimentele minune care ne promit un abdomen plat, ajutandu-ne in digestie si in arderea grasimilor in mod natural? Haideti sa aflam impreuna!

Topul alimentelor ayurvedice care ard grasimea de pe abdomen

AMLA

Amla sau coacazul indian este o planta folosita de secole in formule ayurvedice pentru sanatatea aparatului digestiv. Aceasta consolideaza absorbtia si asimilarea alimentelor si imbunatateste digestia. Are un continut foarte ridicat de vitamina C, este intens energizata si are o puternica activitate antioxidanta benefica in organism. De fapt, Amla este una dintre cele ma mari surse naturale de vitamina C, avand de 20 de ori mai multa vitamina decat o portocala.

Persoanele care nu pot tolera alimentele cu prea multa aciditate, precum citricele, rosiile etc., pot tolera Amla si isi pot imbunatati astfel digestia, intrucat Amla ajuta la detoxifierea organismului si ne ajuta, asadar, la eliminarea grasimilor nedorite.

SCORTISOARA

Scortisoara reduce nivelului colesterolului rau, imbunatateste circulatia sangelui si sprijina sanatatea tenului, a stomacului si a intestinelor. La fel de important, ajuta inclusiv in procesul de ardere a grasimilor din organism.

Combinand scortisoara cu mierea si consumandu-le dimineata si seara, vei reusi sa scapi de kilogramele nedorite de pe abdomen intr-un mod sanatos si rapid.

Bautura trebuie preparata seara inainte de culcare, astfel: 1/2 lungurita de scortisoara intr-un recipient de 200 de ml de apa fiarta. Se acopera recipientul si se lasa asa pret de o jumatate de ora. Dupa racire, se adauga si lingurita de miere.

Se consuma jumatate din cantitate inainte de culcare si cealalta jumatate dimineata, dupa trezire.

Combinatia de scortisoara si miere curata tractul digestiv si elimina parazitii si bateriile nocive care incetinesc digestia.

APA CU CHIMION

Consumul zilnic de apa cu chimion sprijina digestia prin imbunatatirea secretiei de enzime care descompun grasimile, glucoza si carbonatii. Intarirea digestiei contribuie in mod semnificativ la eforturile de slabire in mod natural.

Cum obtinem licoarea? Fierband intr-un vas un pumn de seminte de chimion. Se consuma cate o inghititura de apa de mai multe ori pe parcursul zilei. Rezultatele nu vor intarzia sa apara, iar grasimea nedorita din zona taliei va disparea vazand cu ochii.

TRIPHALA

Un produs ayurvedic de mare folos este si pudra de Triphala Guggul, care este eficienta atunci cand este consumata in timpul curelor de slabire.

Specialistii in medicina ayurvedica declara ca acest supliment minune poate avea rezultate si in cazul obezitatii.

Foto: Shutterstock.com