Top 5 documentare bune si antrenante la care nu vei regreta ca te-ai uitat

1
De Irina Constantin
13 mai 2019

Exista doua tipuri de documentare: acelea care te tin lipita de ecran de la inceput pana la final si cele la care adormi in primele zece minute.

In mod clar, subiectul este un factor decisiv atunci cand cauti documentare bune. Probabil ca te vei uita cu mai mult interes la o productie despre mediul inconjurator si sustenablitate decat la una care descrie in detalii tehnice cum se fabrica motoarele de masini.

Documentare despre sustenabilitate pe care trebuie sa le vezi

Cu toate acestea, nu numai tematica, ci si modul in care este realizat documentarul conteaza extrem de mult. Daca te ridici din fata laptopului cu senzatia ca ai invatat cateva lucruri utile, inseamna ca te-ai uitat la un documentar de calitate.

Iti prezentam mai jos 5 documentare bune de vazut in weekend, care te vor tine in priza si te vor ajuta sa ai noi perspective asupra vietii.

1. Our Planet (Planeta noastra)

Daca vrei sa vezi unele dintre cele mai frumoase imagini de pe planeta noastra, urmareste un documentar fascinant lansat in aceasta primavara.

„Our Planet” are mai multe episoade si a fost filmat in 50 de tari, cu echipament de ultima generatie. Fiecare cadru este Ultra HD si prezinta natura uimitoare, asa cum este ea, in jungla, in adancul oceanului, pe varfurile muntilor sau in desert.

Vei iubi fiecare minut din acest documentar uimitor si vei descoperi locuri si creaturi a caror existenta nu iti era cunoscuta pana acum.

2. Minimalism: Un documentar despre lucrurile importante

Aceasta productie face parte din seria de documentare bune pe care trebuie neaparat sa le vezi. „Minimalism” iti va schimba perceptia despre lucrurile din jurul tau, in special despre bunurile pe care le ai si pe care iti doresti sa le cumperi.

„Minimalism” este povestea a doi tineri care calatoresc in jurul lumii pentru a-i invata pe oameni un lucru simplu. Fericirea nu se obtine avand din ce in ce mai mult, ci pastrand doar strictul necesar.

Chiara Ferragni va lansa un film documentar in care isi va dezvalui secretele succesului

O viata care respecta principiile minimalismului te ajuta sa ai o claritate mentala sporita, sa apreciezi cu adevarat fiecare lucru pe care il ai si sa traiesti sanatos, fara sa te atasezi emotional de obiecte.

3. Heal (Vindeca-te)

Daca te pasioneaza dezvoltarea personala si wellness-ul holistic, Heal reprezinta un must watch!

Documentarul prezinta povestile unor lideri spirituali, doctori si pacienti ce au trait experiente medicale extrem de dificile.

Toti au ajuns la o singura concluzie: mentalul nostru si corpul sunt interdependente, iar psihicul are o putere incomensurabila asupra fizicului.

„Viata este oribila sau minunata – este asa cum o faci tu sa fie” este unul dintre principiile dezvoltate in documentar, idee care iti va oferi un nou unghi de abordare a propriei tale vieti.

Cele mai bune seriale pe care sa le vezi in 2019

4. One Strange Rock (O piatra ciudata)

Ce poate fi mai interesant decat sa afli tot ce se poate despre locul in care traiesti zi de zi? Ne bucuram ca ai intrebat. Raspunsul este: „sa afli toate acestea dintr-un documentar povestit de Will Smith si produs de National Geographic”.

Nimic nu este mai fascinant decat planeta pe care traim si toate misterele sale. „One Strange Rock” vorbeste despre evolutia holistica a Terrei, de la formarea ei si pana la micile sincronicitati spectaculoase din natura si din oameni.

Daca esti in cautare de documentare bune, acesta trebuie pus pe lista imediat. Iti va oferi o viziune unica asupra vietii si te va face mai constient si mai recunoscator pentru existenta.

5. Period. End of Sentence. (Stop. Sfarsitul Propozitiei.)

In India, menstruatia inca reprezinta un subiect tabu. Barbatii nu stiu nimic despre asta, iar femeile vorbesc cu teama si rusine despre acea perioada a lunii.

Acest documentar spune povestea indiencelor care inca folosesc bucati de material pe post de absorbante si care incep sa lupte pentru mai multa libertate si deschidere.

Un grup de femei din zona Delhi incepe sa fabrice absorbante igienice si sa incurajeze femeile din comunitate sa depaseasca stigmatul existent dintotdeauna cu privire la menstruatie. Este o productie emotionanta, dura, care ofera speranta si dorinta de schimbare.

Foto: Shutterstock.com