De ce esti nefericita in relatie: 3 cazuri in care te pui singura in aceasta situatie!

1
De Irina Constantin
6 sept. 2019

Esti impreuna cu el de ceva timp, dar parca ceva nu se leaga. Nu aveti niciun conflict, insa starile negative nu iti dau pace.

Problemele in cuplu pot avea foarte multe cauze. Te poti simti neimplinita din cauza ca partenerul nu iti acorda suficienta atentie, are un comportament nepotrivit sau va certati tot timpul din nimicuri. Totusi, exista si situatia in care iubitul tau nu a facut nimic gresit, insa te tot intrebi de ce esti nefericita in relatie.

4 lucruri pe care trebuie sa le stii cand esti intr-o relatie cu un barbat instabil emotional

Starea de nemultumire poate avea drept cauza si anumite ganduri, obiceiuri sau atitudini care iti apartin in totalitate. Acestea sunt greu de observat, insa iti pot afecta relatia amoroasa in mod semnificativ.

Iata de ce esti nefericita in relatie: 3 situatii in care te pui singura, fara sa iti dai seama

Dedici prea mult timp activitatilor in afara cuplului

Toti specialistii in relatii recomanda ca fiecare dintre parteneri sa aiba un timp dedicat lui insusi. Este excelent daca amandoi aveti hobby-uri, prieteni diferiti si activitati separate. Acest lucru va aduce implinire personala si chiar poate consolida relatia de cuplu.

Pe ce sol construim o relatie de cuplu

Totusi, atunci cand petreci foarte mult timp in afara cuplului, este posibil sa te departezi de partener fara sa realizezi. O relatie sanatoasa si implinita are nevoie de timp si atentie. Daca tu si iubitul tau petreceti impreuna doar cateva minute pe zi, nu veti putea crea o legatura stransa, care sa va aduca satisfactie si fericire.

Ai senzatia ca il poti schimba pe cel de langa tine

„Tu ma suporti chiar si atunci cand sunt enervanta, iar eu trec peste detaliile care nu imi sunt neaparat pe plac”. Compromisurile sunt absolut normale intr-o relatie sanatoasa. Pana la urma, o legatura speciala nu vine ca atare, ci se construieste prin efortul ambilor parteneri.

Daca tu tot incerci sa il schimbi pe iubitul tau si te intrebi de ce esti nefericita in relatie, aici este raspunsul. Cu cat incerci sa iti impui punctul de vedere si sa incerci sa il inveti cum trebuie sa fie, cu atat el se va indeparta, iar tu vei ramane cu din ce in ce mai multe frustrari si nemultumiri.

O relatie sanatoasa de iubire nu arata deloc ca-n povesti

Schimba-ti perspectiva si incearca sa inchizi ochii cand vine vorba despre micile imperfectiuni. Vei vedea cum satisfactia ta va creste semnificativ!

Ai grija de toata lumea, mai putin de tine insati

Dai cele mai bune sfaturi si esti cel mai bun sprijin pentru toti cei din jurul tau, dar cu tine cum ramane? De cele mai multe ori, cand vrei sa ai grija de toata lumea, te neglijezi pe tine. Iar atunci cand nevoile tale nu primesc atentie, este normal ca nivelul tau de satisfactie cu privire la viata personala sa fie din ce in ce mai scazut.

Cand esti extrem de stresata si cu gandul in alta parte, nu mai ai resursele necesare pentru a fi focusata pe relatia ta si pe modurile in care ai putea sa o imbunatatesti. Asadar, fii mai prezenta si constienta de ceea ce iti cere sufletul tau!

Foto: Shutterstock.com