Amenintarea Coronavirus: Mi-as dori sa vad mai mult simt civic in aceste zile

coronavirus
1
De Andreea Raicu
11 mart. 2020

Mai mult decat Coronavirusul in sine ma sperie si ma revolta indiferenta si inconstienta oamenilor.

Eu nu ma panichez usor, pentru ca stiu ca nu e deloc sanatos si nu ajuta la nimic. Nici acum nu am facut-o, dar trebuie sa recunosc ca sunt ingrijorata. Dar nu din cauza virusului in sine, ci din cauza a ceea ce vad in jurul meu. Oameni care refuza sa respecte niste indicatii si indrumari de bun simt, orbi si surzi la ceea ce li se spune.

Situatia dramatica din acest moment din Italia va fi si a noastra daca nu suntem prevazatori si refuzam flagrant sa respectam normele in vigoare.

Cand aud de romani care ascund ca vin din Italia sau alte zone de risc, doar pentru ca nu vor sa stea in carantina, sunt pur si simplu stupefiata. Acesti oameni nu au familie la care tin? Nu stiu ca rudele lor mai in varsta isi risca, la propriu viata, atunci cand stau in preajma lor? Inteleg ca nu le este teama sa se imbolnaveasca, nici mie nu-mi este, dar nu le este frica pentru cei din jur?

Am ales sa ating acest subiect pentru ca eu, ca persoana publica, am o responsabilitate foarte mare in a vorbi despre aceste lucruri si a-i face pe oameni sa devina constienti de ce se poate intampla, astfel incat sa minimizam pe cat posibil riscurile.

Bineinteles ca viata merge departe si acesta nu este un motiv de panica generalizata, dar nu pot sa ma prefac ca nu se intampla nimic si sa vorbesc doar despre rochite si creme si mai stiu ce eu.

Va las mai jos un clip video in care va povestesc mai multe despre asta. Sper sa-l vedeti, sa-l dati mai departe si sa dati dovada de cat mai mult simt civic. Doar impreuna vom reusi sa trecem cu bine (si) peste asta!

Foto: Arhiva personala