Care sunt personalitatile care m-au influentat in viata

1
De Andreea Raicu
9 aug. 2018

Deseori sunt intrebata cine m-a influentat in calatoria mea spirituala catre sine, ce carti am citit, ce autori mi-au deschis mintea si inima, care au fost discursurile care m-au impresionat cel mai tare.

Mi-a fost mereu greu sa fac o lista, nu stiam cu cine sa incep, dar de curand am gasit un top al celor mai spirituali 100 de oameni care inca traiesc, publicat de revista Mind Body Spirit, si mi-a placut enorm sa o parcurg.

A fost o reala bucurie sa ii gasesc pe toti ordonat asezati si acest lucru m-a inspirat sa va raspund la intrebari.

  1. Papa Francisc. Deschiderea si acceptarea de care a dat dovada fata de predecesorii sai sunt absolut coplesitoare si foarte imbucuratoare.
  2. Dalai Lama. In 1989 a primiul Premiul Nobel pentru Pace si a adus o contributie incredibila la dezvoltarea lumii spirituale la nivel global. How to be compassionate si My spiritual Journey sunt un must read.
  3. Eckhart Tolle. Prima carte pe care am citit-o din acesta zona a fost Un Pamant nou, ulterior am citit Puterea prezentului. Doua carti care mi-au deschis usile catre o alta lume. Vi le recomand cu drag, daca nu ati apucat sa le cititi.
  4. Oprah Winfrey. Prima persoana publica ce si-a dat masca perfectiunii jos si a devenit vulnerabila odata cu marturisirile foarte personale. Calatoria ei m-a inspirat si m-a facut sa vreau sa aflu mai multe despre ceea ce face. Va recomand podcast-ul Soul Sunday si cartea What I know for sure.
  5. Ariana Huffington (Fondatoarea Huffington Post). Am ascultat unul dintre discursurile inspirate din viata ei si m-a cucerit. Ulterior am citit Thrive si Sleep Revolution.
  6. Paulo Coelho. Cine n-a citit Alchimistul? La vremea aparitiei nu m-am gandit nicio secunda ca ar fi o carte spirituala, dar stiu ca mi-a placut mult.
  7. Deepak Chopra. Ageless Beauty si Seven Spiritual Laws of Succes sunt doua carti pe care le-am primit si pe care le-am devorat. Puteti sa ascultati si meditatiile ghidate facute de el. Ritmul cu care vorbeste va poate aduce multa liniste.
  8. Thich Nhat Hanh. Este un calugar vietnamez nominalizat pentru premiul Nobel Martin Luther King Jr in 1967. A scris multe carti despre mindfulness, printre care The Miracle of Mindfulness si Peace in Every Step.
  9. Elizabeth Gilbert. Mai este cineva care nu a citit Eat, Pray, Love? Daca nu ai facut-o si vrei o abordare mai usoara a spiritualitatii, acesta este cartea. Eu, una, am citit-o pe nerasuflate acum 8-9 ani si am vrut sa aflu mai multe despre aceasta lume. Si daca vrei sa capeti mai mult curaj, cartea Lectii de magie e un ajutor perfect.
  10. Robin Sharma. Mesajul din cartea Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul m-a facut sa vreau sa aflu mai multe despre ceea ce face Robin. Am ascultat multe discursuri, i-am urmarit diverse video-uri si am fost la multe conferinte. M-am simtit onorata cand am avut prilejul sa il si cunosc pe Robin si sa invat multe de la el. Recomand cartile, programele si evenimentele lui.