Descopera-te in 35 de zile. Ziua 20. Comparatia cu ceilalti.

comparatia cu ceilalti
1
De Andreea Raicu
9 mart. 2019

Social media ne invata sa ne comparam vietile cu cele ale oamenilor din jurul nostru, in loc sa ne bucuram de ce avem. Nu e de mirare ca atat de multi oameni sufera de depresie.

Ori de cate ori te vei uita in afara ta, comparandu-te cu ceilalti, vei fi nefericit pentru ca vesnic cineva va fi mai bun decat tine intr-un domeniu sau altul.

Ne comparam vietile, relatiile, vacantele, hainele, casele, felul in care aratam, iar in final ajungem sa fim nefericiti. De ce? Pentru ca e absolut imposibil sa fim cei mai buni in orice si sa avem cele mai bune lucruri. E calea sigura sa nu te mai bucuri de nimic, sa nu mai apreciezi nimic din ceea ce ai.

Ori de cate complimentez pe cineva pentru cum arata, pentru culoarea ochilor sau orice altceva, invariabil raspunsul pe care il aud este: „Tu vorbesti?” sau „Tu esti frumoasa, nu eu”.

Aceste 6 comportamente semnaleaza o stima de sine scazuta

Faptul ca eu am ochii frumosi nu inseamna ca altul nu ii are. Nu suntem intr-o competitie in care avem un castigator. E loc pentru toata lumea sa fie frumoasa, desteapta, slaba, inteligenta sau in orice fel, fara sa existe un grad de comparatie.

Te invit sa incepi sa te uiti la tine si sa incepi sa te bucuri de ceea ce ai si sa vezi cum poti sa fii mai buna in fiecare zi, sa intri intr-o competitie cu tine, fara sa mai fii preocupata de cei din jur.

Poti mai mult. Mult mai mult. Ai rabdare si mergi pe drumul tau.

De abia astept sa imi spui cum te simti. Eu, una, pot spune ca viata mea a devenit mult mai relaxata, pentru ca m-am simtit mult mai libera.

Foto: Alex Rosieanu