Descopera-te in 35 de zile. Ziua 21. Slow living

slow living
1
De Andreea Raicu
10 mart. 2019

Da-ti timp astazi sa iei o pauza, sa nu te grabesti, sa linistesti zgomotul din viata ta si sa-ti amintesti ca valoarea ta nu e masurata de cat de productiva esti.

Mancam in graba, muncim in graba, dormim in graba, ne plimbam in graba, ne relaxam in graba… totul e facut in graba azi, din dorinta de a face cat mai multe.

Si, paradoxal, nu apucam sa facem ce ne dorim, chiar daca suntem vesnic grabiti. In acelasi timp, nici macar nu ne putem bucura de noi si de ceea ce facem. Dispare placerea, dorinta e inlocuita de obligatie si totul e facut cu multa presiune. Ne adaptam ritmul in functie de al celorlati incat uitam de ce ni se potriveste noua.

Agenda 2019: Traieste in echilibru cu tine

Cand ti-ai luat ultima oara timp sa faci ceva care sa iti tihneasca, sa te bucure?

Te invit sa incepi sa devii consient de felul in care faci lucrurile, sa vezi ca ai tendinta sa te grabesti sau asta deja e ritmul tau, care a devenit ca o a doua natura.

Sa incepi sa gatesti, sa te plimbi, sa faci sport, sa faci curat, sa lucrezi intr-un ritm in care sa nu te mai simti alergat si fara aer, sa poti sa respiri si sa simti ca te bucuri de ceea ce faci.

Timpul vindeca orice rana… trebuie sa-l lasi

De abia astept sa aflu care sunt experintele tale. Mai mult si pentru faptul ca ne putem inspira unii pe altii. Eu am fost un om foarte repezit si mi se mai intampla uneori, asa ca ma bucur tare sa imi apara repere care sa ma faca sa realizez ca am luat-o iar la goana in viata.

Foto: Marius Dragne