Ce presupune conceptul de slow living, tot mai dezbatut pe TikTok

1
De Alice Papuc
23 feb. 2024

Utilizatorii de TikTok incep sa isi impartaseasca din ce in ce mai des momentele in care nu fac nimic altceva decat sa se bucure de lucrurile simple din viata de zi cu zi.

Intr-o lume tot mai agitata, conceptul de “slow living” devine din ce in ce mai atractiv. Acesta este dezbatut intens pe retelele de socializare, devenind viral pe TikTok: din ce in ce mai multi utilizatori isi expun definitia perfecta de “slow living” si te ajuta cu sfaturi practice despre cum poti incorpora anumite practici in viata ta de zi cu zi.

@nataliedoef

How I love being a woman!!!!! #livingroomdecor #slowliving #sunlight #aesthetic #bohemian #cottagecore #daughtersofindia #houseplants #fyp #hozier #foryoupage

♬ Would That I (True that I saw her hair like the branch of a tree) – Hozier

Slow living: o abordare mai constienta a vietii cotidiene

Conceptul de slow living nu presupune doar o “incetinire a ritmului”. Nu iti spune nimeni sa iti pui viata pe pauza, ci sa traiesti intr-un mod mult mai constient si mai “intentionat”. Acestea fiind spuse, este vorba despre a acorda atentie momentelor din viata ta, a aprecia lucrurile marunte si a dezvolta conexiuni autentice atat cu cei dragi, cat si cu mediul inconjurator.

In contrast cu stilul de viata agitat, slow living incurajeaza o abordare mai relaxata a vietii. De la momente in care te bucuri de prepararea unei mese, la practici de mindfulness si la organizarea spatiului in care locuiesti, toate aceste mici clipe te pot ajuta sa imbratisezi conceptul de slow living si sa traiesti mult mai “constient”.

Adauga acest condiment in mancarurile tale – are efect antioxidant si antiinflamator

Spatiul in care locuiesti, mai important ca niciodata

Conceptul de slow living pune un accent deosebit pe spatiul in care locuiesti si pe modul in care acesta te face sa te simti. Nu exista o reteta pentru succes, totul raportandu-se la tine si la personalitatea ta. Ideea de baza este ca mediul care te inconjoara trebuie sa fie unul frumos, care sa iti aduca bucurie si care sa spuna o poveste despre tine. Practic, locuinta ta trebuie sa devina un sanctuar al tau, care sa iti aduca liniste si sa iti ofere un sentiment de confort.

Intr-un interviu acordat publicatiei MindBodyGreen, Addy Murphree isi impartaseste opinia cu privire la importanta unei case care sa iti aduca bucurie. “Cele mai pretioase momente ale vietii mele provin din rutinele de zi cu zi, acasa: micul dejun de sambata dimineata, luat in fata televizorului, alaturi de sotul meu, lectura inainte de culcare, scrisul pe terasa din spatele casei, in timp ce catelusa noastra se joaca in curte. Aceasta este esenta ideii de slow living pentru mine: ma bucur de momentele mici si monotone ale vietii.”

Cine se poate bucura de aceasta abordare?

Desi ai putea crede ca stilul de “slow living” nu este pentru tine, deoarece iti place sa iesi des in oras sau sa dai tot ceea ce ai mai bun la locul de munca, vei ramane surprinsa sa vezi ca poti face mici schimbari care sa iti aduca bucurie.

@jodie.melissa

Slow living for me = living with more presence, whatever that looks like 🌿 #slowlivinglifestyle #slowlivingmovement #mindfultips

♬ original sound – jodie.melissa

Nu este cazul sa renunti la job-ul de la corporatie si sa te dedici exclusiv ingrijirii casei si pregatirii meselor calde. Ideea este sa iti oferi si cateva momente de relaxare, in care sa te conectezi atat cu tine insati, cat si cu cei dragi. De asemenea, permite-ti sa te bucuri de toata frumusetea rutinei zilnice: cina luata alaturi de familia ta, cateva pagini citite inainte de culcare, o baie calda cu spuma sau urmarirea unui episod din serialul preferat. Fa schimbari mici, care sa isi gaseasca usor locul in rutina ta.

Foto: freepik.com