Descopera-te in 35 de zile. Ziua 25. Shopping constient.

shopping constient
1
De Andreea Raicu
14 mart. 2019

Stiai ca shoppingul poate crea dependenta si ca poate deveni nociv daca nu este facut constient?

Eu, una, am fost ani la randul o impatimita a cumparaturilor de orice fel. Supermarket, farmacie, micul magazin de la benzinarie, tarabe, orice loc de unde puteam sa cumpar ceva ma facea sa ma simt ca un copil in magazinul de dulciuri.

Ma duceam la supermarket pentru o sticla de ulei de masilne si plecam cu un cos plin de lucruri care nu imi trebuiau. Actiunea de a cumpara imi producea atat de multa placere. Nici nu poti sa iti imaginezi cat de multa. Umplea un gol interior care vesnic avea nevoie de ceva. Casa imi era plina de lucruri inutile, alimente care expirau si trebuiau aruncate.

9 greseli de shopping care te fac sa cheltui prea mult pe haine

In urma cu cativa ani, am invatat sa traiesc constient, in prezent, sa fiu in contact cu mine si nevoile mele, sa inteleg daca eu chiar am o reala nevoie de acele lucruri sau doar vreau sa simt acea senzatie pe care mi-a dadea achizitionatul lucrurilor. Am inceput sa ma intreb daca am nevoie de fiecare lucru pe care eram tentata sa il cumpar.

Vad in jur oameni care cumpara mult. Nici nu e de mirare, la cate reclame ne inconjoara, care ne indeamna sa avem cat mai multe.

Te invit sa te gandesti ce ai nevoie, sa faci o lista cand mergi la supermarket sau la alte magazine si de fiecare data cand vrei sa cumperi ceva, sa te intrebi daca il vrei cu adevarat.

Capcana lui „Shopping is cheaper than therapy”

Spor la cumparaturi!

Foto: Arhiva personala