Descopera-te in 35 de zile. Ziua 6. Recunostinta

recunostinta
1
De Andreea Raicu
23 feb. 2019

O inima recunoscatoare este un magnet pentru miracole.

Recunostinta este magica! Poate schimba o stare proasta in doar cateva minute. Iti poate transforma felul in care privesti lucrurile si chiar viata intr-un mod miraculos, daca o accesezi.

Nervi, stres, suparare, demotivare, resemnare, amorteala… sunt starile pe care le intalnesti destul de des la cei mai multi oameni cu care te intalnesti zilnic.

Toata lumea alearga, e obosita, preocupata si deseori concentrata pe ce nu iese, pe ce nu este bine, ce nu merge, ca si cand doar aceste lucruri exista. Le alimentezi pe zi ce trece si ele cresc si cresc pana cand ti se pare ca viata ta nu mai are nimic bun in ea.

30 de citate despre recunostinta: In inima recunoscatoare va fi vara mereu

Dar realitatea este ca viata ta este plina de lucruri minunate pe care, constient sau nu, alegi sa nu le mai vezi, sa nu mai fi recunoascator pentru ceea ce ai.

Te invit sa iti iei timp si spatiu, sa te gandesti, sa simti si chiar sa scrii raspunsurile care iti vin in minte. Scrisul ajuta mult sa explorezi parti din tine, din sufletul si din inima ta. Eu, una, am descoperit atat de multe despre mine si viata mea din momentul in care m-am hotarat sa scriu ce simt.

Recunostinta ne face fericiti

Imi doresc mult sa aflu pentru ce esti recunscator. Si chiar daca uneori ti-e greu sa gasesti, mai cauta, pentru ca recunsotinta este ca un muschi ce trebuie antrenat zilnic.

Si nu uita ca ce hranesti creste! Alegi sa te uiti la lucrurile bune, vor fi din ce in ce mai multe. La fel ca si cele care nu iti plac, daca te uiti mereu la ele.

Astept sa imi spui care sunt lucrurile pentru care esti recunoscator azi, in aceast saptamana, luna sau chiar an.

Cum iti convingi creierul ca totul va fi in regula

Foto: Arhiva personala