In dialog cu Rupda despre comunicare si relatii sanatoase

1
De Andreea Raicu
5 sept. 2018

Cunoasteti modurile in care comunicarea precara, fie ca e vorba de relatii intime sau profesionale, va afecteaza sanatatea emotionala? Impreuna cu Rupda, v-am pregatit un webinar in care ne dorim sa impartasim cu voi exact asta: care sunt cele mai comune si mai serioase greseli de comunicare si cum le reparati.

Ma bucur foarte tare ca Rupda e in Romania pentru o saptamana si putem face un webinar in care sa povestim mai pe larg despre aceste lucruri. Sper sa ne vedem/auzim joi, 6 septembrie, de la ora 7 seara, pentru doua ore in care sa disecam subiectul comunicarii si relationarii corecte si eficiente.

Am fost extrem de surprinsa sa vad ca dintre toate textele pe care le-am scris pe blog in ultima luna, cel mai citit a fost cel in care va povesteam despre greselile pe care le-am facut in relatii, si asta m-a facut sa realizez ca una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta cei mai multi oameni are legatura cu relationarea, fie ca e vorba de iubire, profesie sau prietenie.

Problema este ca nu suntem invatati cum sa relationam, cum sa comunicam ce simtim si ceea ce ne dorim. Din cauza asta se creeaza frustrare, anxietate si ajungem sa ne afundam in singuratate si izolare. Astfel ajungem la depresie, ne macinam pe interior pentru ca nu suntem intelesi corect, nestiind ca acest lucru se intampla de cele mai multe ori pentru ca nu avem intrumentele prin care sa invatam sa relationam.

Eu si prietena mea, Rupda, pe care cred ca deja o stiti, si cu care am colaborat pentru diverse workshop-uri, vorbeam despre aceasta problema si cat de esential este ca oamenii sa aiba intrumentele necesare pentru a comunica, cat de usor este sa inchegi relatii durabile daca le cunosti, cat este de eficient este acest lucru si cat de mult schimba lucrurile.

De multe ori mi-a fost frica sa spun ceea ce simt, din teama de a fi respinsa, mai ales in relatiile care erau atat de importante pentru mine, atat la birou, cat si in iubire. Nu voiam sa gresesc, sa deranjez, sa spun ceva nepotrivit, lucru pe care-l resimteam ca pe o presiune imensa in interor. Tineam in mine pana explodam.

Dar atunci cand spui ce simti si ce vrei, acea presiune chinuitoare dispare, te simti liber. Cand am invatat sa fac asta, viata mea s-a schimbat. Tocmai de aceea, impreuna cu Rupda, m-am gandit sa va impartasim cateva din aceste instrumente, care va pot ajuta sa aveti relatii echilibrate si armonioase.

Aici gasiti detalii despre webinar.

See you there!