Primul program de meditatii ghidate din Romania

program de meditatii ghidate
1
De Andreea Raicu
19 apr. 2019

Sunt foarte fericita sa te anunt ca astazi lansam primul program de meditatii ghidate din Romania.

Meditatia iti poate schimba viata. Nu am crezut asta pana cand nu am experimentat-o. Meditatia nu este ceva ce poti explica, este ceva ce simti si realizezi ca iti aduce liniste, prezenta, relaxare si mai ales un somn bun. Acesta este motivul pentru care mi-am dorit sa creez pentru tine acest program de meditatii ghidate.

Este primul program de meditatii ghidate din Romania si are la baza experientele pe care le-am avut si ceea ce am invatat in cadrul cursurilor pe care le-am urmat. Programul este creat impreuna cu Rupda. Cuprinde 28 de meditatii a cate 10 minute fiecare si il gasesti aici.

Am fost mereu un om agitat.

Nu cred ca mai este nevoie sa iti spun ca exteriorul reflecta perfect interiorul nostru. Era atat de multa agitatie inauntrul meu, ca o simteai cum iese prin fiecare por, pentru ca mintea mea era plina de ganduri care nu se mai opreau si mai ales emotii reprimate.

Reuseam sa imi mai iau atentia de la ele cu diverse – Social Media, Netflix, convorbiri telefonice, shopping compulsiv – dar in final tot multa galagie era, pe care nu stiam cum sa o opresc. De fapt, nici macar nu stiam ca poate fi oprita.

Mi-era greu sa adorm, sa stau locului, trebuia continuu sa fac cev,a pentru ca altfel ma plictiseam. Intr-o zi, chiar am incercat yoga, fiind sfatuita ca aceasta ar fi solutia pentru linistirea gandurilor mele grabite. Nu mi s-a parut nimic mai plictisitor decat aceasta activitate, care parea destinata celor de varsta a treia.

Dar cum viata stie sa te surprinda de fiecare data, dupa ani de zile am ajuns intr-un centru de meditatie, unde ce sa vezi, a trebuit sa meditez.

Ghid de meditatie pentru incepatori: Iata ce trebuie sa stii

Cum a fost? Greu, plictisitor, incomod, lung, enervant…

…pana intr-o zi, cand parca gandurile au inceput sa se imputineze, sa ma simt mai bine, mai linistita, si dupa mult exercitiu, mult mai impacata cu mine. Pentru ca meditatia te ajuta sa ajungi si acolo.

Mi se parea incredibil ca eu, care blamasem atat de mult aceasta practica, incepusem sa ii prind gustul, sa ma bucur de ea si sa vreau sa o practic cat mai des.

Meditatia are enorm de multe beneficii si este extrem de usor de practicat de oricine. Nu tine de nicio religie, de vreun cult sau alta formatiune, nu depinde de situatia ta financiara si poate fi practicata oriunde.

Meditatia te ajuta:

-sa traiesti in prezent, fara sa te mai agati de trecut si nici sa mai proiectezi viitorul intr-o lumina sumbra
– sa devii constient de gandurile tale, care de cele mai multe creeaza niste scenarii negative, si sa le opresti
– sa scazi nivelul de stres
– ajuta la vindecarea starilor de anxietate
– ofera claritate mentala
– imbunatateste atentia
– esti prezent in fiecare moment si constient de fiecare lucru pe care il faci

Este incredibil ce poti obtine daca practici meditatia in fiecare zi. Eu, una, in zilele in care mi se pare ca nu am timp si plec mai repede de acasa, fara sa meditez, simt ca sunt altfel in ziua respectiva: mai agitata, mai grabita, mai obosita.

Cum m-a ajutat meditatia sa-mi gasesc pacea interioara si fericirea

Meditatiile ghidate reprezinta o tehnica minunta, care te ajuta sa te familiarizezi cu practicarea meditatiei.

Pentru ca stiu ca nu este usor, am creat acest program din dorinta de a te ajuta sa obtii linistea de care ai atata nevoie. Traim intr-o lume in care ne este din ce in ce mai greu sa ne relaxam, totul este pe graba si in viteza si avem senzatia ca nu avem timp de nimic.

Realitatea este ca avem timp pentru tot ceea ce consideram ca e important. Crezi ca tu esti important in viata ta?

Te invit sa meditezi cu mine, sa incepem o calatorie catre tine si o lume mai linistita, 10 minute in fiecare zi. Poti asculta meditatiile oricand si oriunde, atata vreme cat esti intr-un loc in care te simti in siguranta si nu poti fi deranjat.

Te ajut sa te conectezi cu tine, sa te simti in siguranta, sa iti deschizi inima, sa te accepti, sa te ierti atat pe tine, cat si pe cei din jur, sa te iubesti, sa ai curajul sa iesi din zona de confort si sa te bucuri de viata cu tot ce are ea.

Vedete pentru care meditatia e sfanta. Sunt un exemplu pentru noi

OSHO spunea, „Daca ai timp, mediteaza 10 minute pe zi. Daca nu ai, mediteaza o ora.”

Meditatia te ajuta sa castigi acest timp si mult mai mult decat atat.

Meditam impreuna?

Foto: Alex Rosieanu