3 tipuri de prietene pe care este bine sa le ai pana la 40 de ani

1
De Irina Constantin
3 iul. 2019

Fiecare etapa a vietii vine cu schimbari specifice, iar acest lucru se resimte si in relatiile cu cei din jur. Unii prieteni raman, in timp ce altii se indeparteaza si lasa loc pentru noi legaturi.

Daca intrebi o adolescenta si o femeie in varsta de 40 de ani ce caracteristici ar trebui sa aiba cea mai buna prietena, probabil ca vei obtine raspunsuri total diferite. Exista foarte multe tipuri de prietene, iar fiecare perioada din viata iti arata acest lucru.

Cele 5 calitati esentiale pe care trebuie sa le aiba prietena ta cea mai buna

Cand esti eleva sau studenta, prieteniile se formeaza in mod natural si se intretin foarte usor. Tu si amicele tale aveti acelasi program, frecventati aceleasi locuri si va leaga interese comune. Astfel, este simplu sa va vedeti foarte des si sa petreceti timp impreuna.

Dupa 20 sau chiar 30 de ani, prioritatile se schimba, la fel si dinamica relatiilor de prietenie. Nu numai ca acest lucru este perfect normal, dar este si necesar pentru o dezvoltare sanatoasa.

Iata 3 tipuri de prietene pe care este minunat sa le ai pana la 40 de ani!

1. Prietena pe care te poti baza

Pe masura ce inaintezi in varsta, vei avea din ce in ce mai putin timp liber. Cariera, hobby-urile si viata de familie iti vor acapara toata atentia, iar iesirile cu prietenii in oras se vor rari din ce in ce mai mult.

Poate suna un pic prea pesimist, insa este ciclul natural al vietii. Astfel, pentru ca timpul iti este mult mai limitat decat in liceu sau facultate, vei dori sa ti-l petreci alaturi de persoane pe care te poti baza oricand.

Cele mai bune carti despre prietenia adevarata + 5 filme intre prieteni!

Cu alte cuvinte, vei incepe sa fii mult mai selectiva si sa cauti in prieteniile tale reciprocitate, efort egal din ambele parti. O prietena alaturi de care iti poti face planuri si care iti raspunde mereu la telefon este o adevarata comoara!

2. Prietena cu care ai o legatura emotionala profunda

Daca in adolescenta aveai zeci de prieteni, dupa o anumita varsta vei incepe sa cauti mai mult calitatea, iar cantitatea nu va mai fi la fel de importanta. Iti vei da seama ca o prietenie inseamna mai mult decat iesiri la cafea si barfe despre colegii de facultate.

Relatiile de prietenie din serialele preferate si ce putem invata din ele

Desi vei continua sa ai cunostinte multiple si prieteni cu care poti iesi, din cand in cand, la un suc si o discutie de curtoazie, vei tanji dupa legaturi mai profunde si acele tipuri de prietene care te inteleg fara sa fie nevoie sa scoti un cuvant.

De aceea, o prietena de suflet, cu care sa rezonezi pe mai multe planuri si fata de care sa te simti confortabil in orice situatie, este ceva de nepretuit.

3. Prietena „majoreta”

Cu cat te dezvolti, cu atat reusitele tale sunt mai mari si mai complexe. La 30 sau 40 de ani, vei simti nevoia sa te inconjori cu persoane pozitive, care sa te motiveze, sa te inspire si, cel mai important, sa te sustina in orice situatie.

Din acest motiv, o prietena care te incurajeaza si te inspira sa ai incredere in fortele tale te poate ajuta enorm sa evoluezi si sa iti pastrezi entuziasmul la orice varsta. Daca ai gasit-o, apreciaz-o si pastreaz-o in viata ta!

Foto: Shutterstock.com