4 cele mai frecvente motive pentru care prieteniile de o viata se destrama brusc

1
De Irina Constantin
24 feb. 2020

Ati fost una langa alta timp de ani de zile, poate chiar din scoala generala sau din perioada liceului. Desi credeai ca veti fi prietene pe viata, lucrurile s-au schimbat.

Pierderea unei amice de suflet poate fi la fel de dureroasa ca o despartire intre partenerii de cuplu. Dupa ce imparti cu ea totul, la bine si la greu, este dificil sa privesti cum legatura voastra se rupe. Si totusi, de ce se destrama prieteniile de o viata?

Cum sa supravietuiesti dupa ce te desparti de o prietena buna

De ce se destrama prieteniile de o viata: 4 motive pentru despartirile bruste

1. Prietenia iti cere sa te micsorezi

Dupa cum spuneam, tu si prietena ta de o viata va maturizati si cresteti diferit. Poate ca una dintre voi a trecut prin momente dificile care au impins-o spre o maturizare accelerata, in timp ce cealalta a fost mai relaxata si a avut alte preocupari. De asemenea, poate ca viata v-a facut sa aveti viziuni diferite despre relatii, viata si subiecte care, odata, va legau.

5 moduri eficiente de a sustine emotional o prietena care sufera

2. Te simti folosita si neimportanta

Este normal sa iti sustii prietenele si sa fii acolo cand au nevoie de tine. Ce nu este normal, in schimb, este sa te simti folosita in permanenta, iar limitele tale sa nu fie respectate niciodata.

Cum sa fii o prietena buna daca esti introvertita

Adesea, poti simti ca prietena ta profita de rabdarea si de bunatatea ta. Daca intotdeauna discutati doar despre ea si problemele ei, este posibil sa iti doresti sa incetezi aceasta relatie, pentru a te putea focusa si pe propria persoana.

3. Prietenia exista pe un fond de negativitate si toxicitate

Daca, in liceu, ti se parea in regula sa barfiti zilnic dupa ore, lucrurile s-ar putea sa se fi schimbat. Daca legatura dintre voi are la baza judecarea altor persoane si barfa permanenta, este posibil sa simti ca prietenia nu iti mai serveste.

Totodata, daca prietena ta cea mai buna te judeca de fiecare data cand are ocazia, ceva nu este in regula. Feedback-ul constructiv si sinceritatea sunt elemente necesare intr-o prietenie adevarata, insa critica aspra si batjocura nu sunt niciodata OK.

4. Simti ca nu mai rezonezi deloc cu prietena ta

Nu va certati niciodata, va intalniti destul de des, iar timpul petrecut alaturi de ea nu-ti provoaca neplacere, in mod special. Si atunci, de ce se destrama prieteniile?

Uneori, nu trebuie sa existe un motiv foarte bine intemeiat pentru a rupe legatura cu o prietena veche. Poate fi vorba, pur si simplu, despre o dezvoltare diferita a fiecareia. Astfel, poti simti ca nu mai rezonezi deloc cu activitatile, valorile si stilul de viata in care crede amica ta.

Daca intalnesti aceasta situatie, nu inseamna ca trebuie sa rupi drastic legatura cu prietena respectiva, ci doar sa te intalnesti cu ea ceva mai rar si sa te concentrezi mai mult pe formarea de noi relatii constructive.

Foto: Getty Images.