8 sfaturi de la femei de succes ca sa devii si tu una

femeile de succes
1
De Larisa Giurea
6 mai 2019

Ce obiceiuri ne ajuta sa ne atingem scopurile si sa ajungem in varf? Cum putem incorpora aceste obiceiuri in viata noastra de zi cu zi, pentru a ajunge femei de succes?

Este timpul sa invatam despre toate acestea de la femei care au incredere in sine si care stiu ca nu e nevoie decat de putina disciplina pentru a ajunge la succesul pe care il credeam de neatins.

Aceste obiceiuri care au ajutat femei cu mai multe sau mai putine diplome sa ajunga pe culmile succesului, dovedesc ca rabdarea, dedicarea si perseverenta in rutina zilnica pot intr-adevar sta la baza tuturor reusitelor tale.

1. Femeile de succes au incredere in ele insele!

Una dintre calitatile must have ale femeilor de succes este increderea in sine. Acestor femei nu le pasa ce cred altii despre ele, se accepta asa cum sunt si stiu ca pot ajunge acolo unde isi propun.

2. Femeile de succes au intotdeauna un plan!

Femeile de succes sunt hotarate cu privire la ceea ce doresc sa obtina in fiecare zi, de aceea isi scriu toate obiectivele pe hartie. Odata bifate pe lista, obiectivele indeplinite iti vor da un plus de energie si motivatie pentru a duce la bun sfarsit toate sarcinile!

Punctualitatea este un aspect foarte important pentru o viata ordonata. In general, femeile sunt mult mai metodice decat barbatii si tind sa aiba o viata mai organizata. Astfel, punctualitatea nu este o problema atat de grava pentru femei, desi exista intotdeauna exceptii.

6 femei puternice cu pozitii cheie in industria modei sustenabile

3. Femeile de succes invata din trecut si privesc spre viitor!

Cu toatele am trait experiente negative pe parcursul vietii. Desi se confrunta cu piedici si probleme ca oricare dintre noi, o femeie de succes invata din trecut. Cand cade, ea se ridica din nou si greselile din trecut sunt transformate in lectii de viata si experienta.

4. Femeile de succes nu se tem sa actioneze si sa riste!

O femeie de succes stie ca ideile sau planurile nepuse in practica si neduse la bun sfarsit sunt inutile! Indrazneste sa actionezi si sa risti, macar de dragul viselor tale. Altfel, vei ajunge sa te intrebi cu frustrare „Cum ar fi fost daca…?”

5. Femeile de succes au obiective clare!

O femeie de succes stie cum sa-si gestioneze timpul. Inca de cand se trezeste, aceasta isi planifica sarcinile si isi identifica obiectivele, care trebuie intotdeauna sa fie specifice, realiste si masurabile in timp. Mai mult decat atat, femeile de succes isi stabilesc intotdeauna scopuri pe care le pot atinge. Ce rost are sa visam sau sa muncim pentru teluri imposibil de atins?

Inspiratia de azi: 5 biografii ale celor mai puternice femei din istorie

6. Femeile de succes au incredere in al saselea simt!

O arma foarte puternica pentru femei este, fara indoiala, intuitia. Femeile de succes iau decizii bazandu-se pe argumente si analiza, dar isi folosesc si intuitia ca un plus. Si intuitia da rareori gres!

7. Femeile de succes duc o viata echilibrata!

Femeile de succes stiu ca o minte sanatoasa nu inseamna nimic fara un trup sanatos. Acestea duc o viata echilibrata si au grija de ele, pentru a se simti bine in pielea lor si a-si duce la bun sfarsit toate planurile. Daca corpul nostru este sanatos, putem ajunge oriunde ne dorim. Nu mai este niciun secret ca o viata echilibrata creste stima de sine si ne da noi forte pentru a ne indeplini visele.

8. Femeile de succes stiu sa spuna NU!

Multe dintre noi cred ca daca spun „nu” ridica ziduri in jurul lor, dar asta este o mare minciuna. Un „nu” spus cand si cum trebuie este pur si simplu o modalitate de a ne proteja si de a refuza sa facem ceva ce nu vrem. A spune „nu” sugereaza, in fond, siguranta si respect de sine. Femeile de succes reusesc fara mustrari de constiinta sa refuze acele lucruri care nu le aduc bucurie personala sau beneficii profesionale.

Chiar si cele mai puternice femei au nevoie de o pauza

Noi suntem femeile de succes. Avem atatea planuri in asteptare incat am dori ca ziua sa aiba mai mult de 24 de ore. Ajunse in acest punct este important sa ne oprim, sa respiram adanc si sa ne asiguram ca nu cerem prea mult de la noi in goana dupa succes. Nu uitati sa va odihniti, sa aveti grija de voi, sa va rasfatati, sa radeti, sa va bucurati de voi inseva si de cei ce va iubesc. Pana la urma, asta fac femeile de succes!

Foto: Instagram – @charelleschriek