Dumnezeu are intotdeauna un plan mai bun

1
De Mia Nicolescu
28 apr. 2019

Eu cred. Eu cred in Dumnezeu. Am ales sa fac asta, nu pentru ca mi-a fost impus de parinti sau pentru ca asa trebuie, pentru ca asa zice lumea, ci pentru ca aici mi-am gasit refugiul si linistea inca de mica. Imi aduc aminte ca eram singurul elev care, la serbarile scolare, isi recita propria poezie… religioasa.

Sa cred intr-un Dumnezeu care imi mangaie sufletul in fiecare zi si imi pune un zambet pe chip, un Dumnezeu care ma indeamna in fiecare zi sa fiu mai buna si sa iubesc mai mult, este cea mai buna alegere pe care am facut-o pana acum in viata. Iar de aici… s-au intamplat numai lucruri minunate.

Bineinteles ca m-am suparat de cateva ori pentru ca nu am primit ce mi-am dorit sau nu am primit ce i-am cerut fix in momentul respectiv, insa de fiecare data m-a surprins oferindu-mi acel ceva la momentul potrivit sau ceva mai bun decat ce am cerut eu initial.

Niciodata sa nu renunti la visul tau pentru ca nu stii cu ce te va binecuvanta Dumnezeu

Dumnezeu are un plan pentru fiecare

Dumnezeu are intotdeauna un plan mai bun si are un plan pentru fiecare. Chiar daca acum nu intelegi exact scopul suferintei tale sau a haosului care exista in viata ta, esti confuza si nu stii pe ce drum sa o apuci, ai incredere ca El iti va deschide intr-un final o usa. Usa potrivita la care tu, probabil, nici nu te gandeai ca o poti deschide. O sa fie intotdeauna usa spre fericire, spre implinire, cea care pune capat zilelor negre. Trebuie doar sa nu te incapatanezi sa te ascunzi in spatele ei.

Atunci cand o persoana alege sa plece din viata noastra, se intampla pentru ca asa trebuie sa se intample. Ai incredere! De cate ori nu ai suferit pentru ca te-ai despartit de barbatul care in mintea ta era tatal copiilor tai, de cate ori nu ai suferit pentru ca ai pierdut o prietenie, iar la final de suferinta ti-ai dat seama ca a fost cel mai bun lucru care ti s-a intamplat? Sau… de cate ori nu a aparut in viata o persoana care te-a facut sa suferi si a plecat la fel de repede cum a venit, dar in urma ei a lasat o alta persoana cu care impartasesti si in ziua de astazi experiente frumoase?!

„Cea mai importanta este credinta, de aici imi iau si linistea si dragostea”

Asta pentru ca Dumnezeu nu ia niciodata ceva ce este menit sa fie al nostru. Dumnezeu nu o sa permita niciodata sa se desparta doua persoane care se iubesc si sunt menite sa ramana impreuna pentru tot restul vietii. El va gasi o modalitate pentru a le aduce inapoi impreuna. Dumnezeu incearca doar sa ne tina departe de persoanele toxice.

Dumnezeu are intotdeauna un plan mai bun

Sunt sigura ca ai trait de multe ori cu impresia ca Dumnezeu nu te asculta, dar crede-ma cand iti spun ca asculta rugamintile si cererile fiecaruia dintre noi. Doar ca El nu ofera lucruri materiale, asa ca atunci cand te rogi cu lacrimi fierbinti sa iti daruiasca o masina sau o casa, El iti va deschide o usa prin care trebuie sa treci ca sa ajungi la acel lucru material pe care atata ti-l doresti.

Dumnezeu ne asculta, dar face lucrurile sa se intampla in felul Lui. Si poate ca modul in care El face lucrurile sa se intample este diferit de al nostru, dar fii sigura ca este calea cea buna.

De ce ne dorim mereu sa fim ceea ce nu suntem?

Cand Ii ceri pace si in schimb iti pierzi job-ul, inseamna ca locul in care te aflai nu ti-ar fi adus niciodata linistea de care aveai nevoie si El vrea sa iti transmita ca pacea o vei gasi in alta parte, iar acum esti libera sa te indrepti spre mai bine. Cand Ii ceri iubire si El iti da o dezamagire, este felul Lui de a iti spune ca ceva mai bun de atat te asteapta, ca iubesti persoana nepotrivita si ca exista un alt barbat pregatit sa iti ofere ceea ce sufletul tau are nevoie.

Sa ai credinta!

Crede-ma cand iti spun ca Dumnezeu tot ce isi doreste este sa ai credinta si sa contezi pe El. Vrea sa fii convinsa ca nu esti niciodata singura. Vrea sa inveti ca oamenii sunt imprevizibili si ca isi pot schimba gandirea si ce simt de la o secunda la alta.

Vrea sa stii ca nimic in viata nu este garantat si ca tot ce iti apartine este prezentul, momentul de acum. Vrea sa inveti ca vor fi zile in care va trebui sa contezi pe credinta ta si pe ceea ce simti mai mult decat pe logica. Te lasa sa treci prin momente grele ca sa devii mai inteleapta si mai puternica.

Doare acum, dar nu uita ca universul elimina oameni din viata ta ca sa te protejeze

Dumnezeu nu te lasa niciodata singura in intuneric. El te va proteja. El te va ghida. El te va inspira. El va aranja putin lucrurile in viata ta astfel incat tu sa iti poti reorganiza viata mai departe.

Foto: Shutterstock.com