Expresii pe care o femeie stilata nu le foloseste niciodata. Renunta sa le mai rostesti pentru a fi respectata

1

O femeie stilata nu spune niciodata aceste lucruri, pentru ca stie ca i-ar putea deteriora imaginea. Iata ce sa iei in considerare.

Cuvintele au o putere enorma in construirea imaginii noastre si in modul in care suntem percepute de cei din jur. Renuntand la aceste expresii care submineaza increderea si autoritatea, vei putea sa-ti exprimi mai clar si mai eficient punctele de vedere, castigand respectul si aprecierea celor din jur.

Daca vrei sa atragi admiratia din partea celor din jur, nu mai spune urmatoarele lucruri.

„Nu stiu”

Aceasta expresie poate transmite lipsa de incredere in propriile capacitati. Incearca sa folosesti expresii precum „Ma voi documenta si voi reveni cu un raspuns” sau „Nu am informatiile necesare in acest moment, dar voi verifica”.

„Imi pare rau ca te deranjez, dar…”

Scuzele excesive pot transmite ca te simti inferioara sau ca nu ai dreptul sa-ti exprimi opinia. Incearca sa-ti exprimi direct nevoia sau intrebarea, fara a te scuza inutil: „As dori sa discutam despre…”

„Nu sunt suficient de buna”

Subestimarea propriilor abilitati poate afecta modul in care esti perceputa de ceilalti. Inlocuieste aceasta expresie cu afirmatii pozitive despre abilitatile tale si despre dorinta ta de a invata si de a te imbunatati.

8 metode prin care sa-ti cresti stima de sine. Al treila punct iti va da un imbold instantaneu

„Stiu ca sunt enervanta, dar…”

Inainte de a aduce o problema in discutie, evita sa te etichetezi negativ. Este mai eficient sa prezinti problema direct: „Exista o problema pe care as vrea sa o discutam.”

„Nu conteaza”

Aceasta fraza poate transmite ca opiniile tale nu sunt importante. Daca ai ceva de spus, fa-ti vocea auzita si arata ca punctul tau de vedere este valoros.

„Intotdeauna fac greseli”

Nu doar ca altii pot sa aiba o imagine gresita despre tine, dar tu iti poti inocula singura ideea ca nu faci lucrurile asa cum trebuie. In loc sa subliniezi esecurile, vorbeste despre lectiile invatate si despre cum acestea te-au ajutat sa cresti.

„Ma fac de ras”

Teama de ridicol poate fi paralizanta atunci cand e vorba despre a avea o initiativa. O femeie educata are incredere in ea, asa ca urmeaza-i exemplul si asuma-ti riscul fara a te preocupa excesiv de perceptia celorlalti. Curajul de a te exprima contribuie la respectul pe care il castigi.

„Nu este problema mea”

Aceasta poate parea lipsa de interes sau empatie. In loc sa te distantezi de problema, incearca sa oferi o solutie sau sa directionezi pe cineva care poate ajuta: „Nu este in aria mea de expertiza, dar cred ca X ar putea ajuta.”

„Intelegi ce vreau sa spun?”

Aceasta intrebare poate transmite nesiguranta. Inlocuieste-o cu afirmatii clare si concludente: „Asa stau lucrurile…” sau „Acesta este punctul meu de vedere.”

„Nu vreau sa te contrazic, dar…”

Aceasta fraza pregateste interlocutorul pentru o confruntare, ceea ce poate crea tensiuni. Inlocuieste-o cu „Am o perspectiva diferita” sau „As dori sa adaug ceva”.

6 greseli pe care le poti face din dorinta de a fi o femeie eleganta

O femeie stilata si educata stie ca modul in care vorbeste este o reflectie a valorilor si a respectului de sine, si isi alege cuvintele cu grija pentru a se prezenta in cea mai buna lumina. Renuntand la aceste expresii generice care pot submina autoritatea si increderea, vei putea construi o imagine mai puternica si vei castiga respectul celor din jur.

Foto: Freepik.com