Fotografii de nunti isi pot da seama daca un cuplu o sa divorteze

1
De Maria Dima
22 mart. 2020

Nu m-as fi gandit vreodata ca ce au in comun casniciile care se destrama usor poate fi dezvaluit de o lentila foto profesionista, de un unghi bun si de un fin observator cu experienta serioasa intr-ale iubirii. Fotografii de nunti stiu mai multe despre sansele reale ale unui cuplu de insuratei decat multi specialisti in domeniu, si au toate dovezile, la cald.

Poate de asta sunt si asa scumpi, nu?

Pentru ca, in fond, treaba lor nu este numai sa ne faca sa aratam bine in cadru, ci si sa umple subtil golurile in relatia noastra atunci cand le sesizeaza.

“Prostii!”, o sa spuneti. Si o sa va ganditi ca in cele 2 ore de shooting cand toata lumea e cu ochii pe tine, si trebuie sa arati toti dintii la camera, nu ai cum sa dai in vileag vreo carenta a relatiei tale. Cine sta sa se certe in “cea mai fericita zi a vietii sale”? Pana si cu soacra zambesti in poze, deci e vrajeala. Si totusi, de multe ori e mai buna lumina decat chimia dintre parteneri.

Ce semne anunta o despartire, conform fotografilor de nunta?

  • Partenerul tacut

Teoretic, cea mai frumoasa zi a vietii lor este un motiv de bucurie pentru amandoi mirii, iar asta trebuie sa se vada, intr-un fel sau altul.

Insa, fotografii gasesc de multe ori un partener mai tacut, mai neimplicat, lipsit de emotii. Daca starea asta se prelungeste si in timpul receptiei, deci nu tine neaparat de sedinta foto care-l face sa se simta inconfortabil, e un semn de urmarit.

Un fotograf povesteste ca in timp ce “mireasa era extrem de emotionata, sociabila si fericita pana la lacrimi, mirele nu a scos mai mult de 10 vorbe toata nunta. Au divortat la nici un an dupa ceremonie”.

Cea mai tare lectie despre despartiri am primit-o de la …. Netflix

  • Certuri si priviri de gheata

Un alt episod de groaza a inceput cu niste planuri indraznete.

“Ideea era sa facem pozele de logodna in Islanda, pentru niste cadre super romantice si nonconformiste. Zapada, rochia alba, lumini, un vis. Ajunsi acolo, protagonistii au inceput sa se certe in fata unui minunat ghetar izolat. Cearta a durat 2 ore. Si cam tot atat dupa nunta a rezistat si relatia lor.”

Un alt fotograf povesteste despre niste fosti clienti care s-au certat atat de tare in timpul sedintei foto incat au refuzat sa se uite unul catre celalalt in poze. Situatia a fost tensionata si sumbra, astfel ca el a trebuit sa photoshopeze zambetul mirelului in cateva cadre.

  • Taiatul tortului

Un moment in care toata lumea este cu ochii pe miri, iar interactiunea lor da in vileag posibile urmatoare “diferente ireconciliabile”.

De ce le mai multe ori, mirele e cel pus pe glume si picteaza fata miresei lui (cea pe care a dat bani buni sa arate impecabil) cu tort/frisca/crema de ceva. Iar mireasa, oricat de mult incearca sa pastreze aparentele, e vizibil deranjata, rusinata sau de-a dreptul infuriata de acest gest.

Sa va mai spun ca si asta e un semn ca relatia lor se destrama?

Acum sa nu credeti ca fotografii au puteri paranormale si citesc in tort ca altii-n cafea, dar ideea in sine aduce in scena o nepotrivire de caracter: ea il vrea pe el intr-un fel, si spera la o maturizare, el este spontan si copilaros. Nimic rau in asta, insa daca nu exista comunicare si fiecare spera tacit la altceva de la cel de langa, supararea de la tort o sa fie cea mai mica dintre problemele lor.

Hey, e OK daca…

  • Oferirea de scuze in numele sotului

Organizatul unei nunti o sa testeze la greu nervii partenerilor.

E o perioada stresanta in care ies tot felul de monstri la iveala, unii despre care nici nu aveam habar. Sunt o gramada de intalniri, de rezervari, oferte, degustari, avansuri de dat si programe de stabilit.

Protocolul de securitate emotionala pe care l-am implementat dupa fiecare despartire dureroasa

Daca la toate acestea, unul dintre logodnici trebuie constant sa-si ceara scuze in numele celuilalt, sa faca glumite ca sa salveze aparentele, sa mute intalniri pentru ca viitorul sot nu e prezent sau dimpotriva, sa afle ca ce a decis el in prealabil, a fost schimbat total de partenerul lui, sansele de longevitate ale cuplului nu sunt grozave.

Foto: Getty Images.