10 lucruri pe care oamenii inteligenti le fac in situatii de criza

1
De Cristina Tudor
29 mart. 2020

Oamenii inteligenti au un mod aparte de a actiona in situatii de criza.

Pastrarea calmului in mijlocul unei crize te ajuta sa gandesti mai clar si sa iei decizii mai bune. O minte clara poate face diferenta intre alegerea corecta si o greseala. In situatii de stres maxim, oamenii inteligenti sunt stapani pe emotiile lor.

Altfel spus, daca vrei sa iti pastrezi calmul si starea de bine in situatii de criza, trebuie sa inveti sa iti controlezi nemultumirea, sa iti exprimi emotiile si sa nu mai alimentezi frustrarea.

Iata mai jos cateva tehnici pe care le fac OAMENII INTELIGENTI in situatii de CRIZA.

1. Tehnica de respiratie constienta in 4 timpi

Exercitiile de respiratie sunt metode eficiente de eliberare a stresului si a fricii, ele functioneaza prompt si pot fi puse in practica la birou, acasa sau in parc. Prezinta avantajul ca sunt gratuite, necesita foarte putin antrenament pentru efectuarea lor corecta anihiland rapid efectele negative ale stresului si panicii. Studiile efectuate au demonstrat ca simplul control al respiratiei induce stari profunde de relaxare si creste temperatura corpului, favorizand instalarea calmului.

2. Tinerea unui jurnal: exprima-ti emotiile!

Jurnalul te ajuta sa-ti exprimi emotiile ca si cum ai deschide o usa iar emotiile tale incep sa curga inafara fiintei tale reducand tensiunea din organism. Scrisul devine un punct de plecare pentru a da drumul emotiilor captive din interiorul tau care se misca asemeni unei ape involburate. Prin scrierea emotiilor intr-un jurnal eliberezi emotiile iar apele cu timpul devin mai calme. In zilele noastre, avand in vedere progresul tehnologic, jurnalul poate fi atat in format material (caiet, agenda) cat si in format electronic (telefon, tableta, calculator).

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Andrey Zvyagintsev/Unsplash