3 lucruri pe care sa i le spui partenerului dupa o cearta aprinsa, pentru a restabili echilibrul in relatie

1
De Irina Constantin
22 iul. 2020

Niciunul dintre voi nu era intr-o stare tocmai buna, spiritele s-au incins, iar pana la un conflict monstruos a mai fost doar un pas.

Cearta in cuplu este normala, orice ai auzi din jurul tau. Un cuplu care nu se cearta niciodata este, cel mai probabil, un cuplu care nu isi confrunta nemultumirile sau parerile diferite. Cu alte cuvinte, un cuplu care nu comunica eficient.

Cum se cearta cuplurile fericite: Strategia prin care isi rezolva mereu conflictele

Daca ati avut o cearta aprinsa, este in regula sa petreceti cateva clipe pe cont propriu, pentru a va linisti. Apoi, este esential sa discutati si sa lamuriti neintelegerile, pe un ton calm si dintr-un loc plin de empatie si iubire.

3 lucruri pe care sa vi le spuneti reciproc dupa o cearta in cuplu

1. „Iti inteleg si iti accept nemultumirea, sunt aici sa te ascult.”

De cele mai multe ori, furia se declanseaza atunci cand avem impresia ca partenerul nu ne intelege sau, mai rau, nu vrea sa ne inteleaga. In plus, cand ne certam, noi insine avem tendinta de a nu asculta punctul de vedere al celuilalt, ci de a ne evidentia propria idee sau opinie.

5 zodii care se cearta din orice: E complicat sa te intelegi cu ele

2. „As vrea sa functionam ca o echipa si sa gasim o solutie buna pentru amandoi.”

Cand are loc o cearta in cuplu, fiecare are impresia ca lupta pentru sine, impotriva celuilalt. Cand conflictul se calmeaza, va veti da seama ca, de fapt, voi doi ar trebui sa fiti o echipa si sa luptati impreuna impotriva potentialelor probleme care apar.

Asadar, dupa ce spiritele se linistesc, stati de vorba si amintiti-va ca sunteti o echipa mult mai puternica decat orice conflict. Daca priviti problema impreuna, veti gasi, fara indoiala, o solutie comuna care sa functioneze pentru fiecare dintre voi.

3. „Imi pare rau ca nu am luat in serios ce ai spus. Stiu ca inseamna foarte mult pentru tine.”

Cu siguranta ti s-a intamplat ca, in timpul unei discutii aprinse, sa fii rautacioasa fata de partener si sa ii neglijezi sau subestimezi nevoile. Dupa ce conflictul s-a atenuat, iar voi sunteti din nou calmi, este momentul sa iti reasiguri partenerul ca nevoile si dorintele sale sunt importante pentru tine. Bineinteles, acelasi lucru este valabil si viceversa.

Cele mai stupide motive de cearta in cuplurile de lunga durata

Ai fost ironica, sarcastica sau ai luat peste picior anumite vulnerabilitati ale partenerului? Cu atat mai mult este cazul sa reconsideri si sa iti ceri scuze. Aceste cuvinte, desi spuse „la nervi”, raman adanc imprimate.

Desi impacarile tacite, prin glume, imbratisari sau mici cadouri sunt dragute, nu treceti niciodata peste o cearta fara sa clarificati situatia printr-o discutie serioasa.

Foto: Unsplash.com