Meryl Streep critica ideea de masculinitate toxica: „Ii ranim pe baieti. Si femeile pot fi foarte toxice!”

1
De Irina Constantin
15 iul. 2019

Faimoasa actrita a simtit nevoia sa isi exprime ingrijorarea cu privire la conceptul de „masculinitate toxica”, tot mai folosit in intreaga lume.

Meryl Streep spune ca asemenea etichete blocheaza orice fel de comunicare si distrug relatiile sanatoase. Mai mult, conceptul in sine de masculinitate toxica este foarte ofensiv la adresa barbatilor.

Cele mai frumoase citate ale lui Meryl Streep

Declaratiile artistei au venit in contextul unei discutii deschise cu membrii echipei Big Little Lies. Meryl apare in serial alaturi de Reese Witherspoon, Nicole Kidman si Laura Dern.

„Ii ranim pe baieti cand folosim termenul de masculinitate toxica. Si femeile pot fi foarte toxice… Oamenii, in general, pot fi toxici!” – Meryl Streep

Subiectul a fost adus in discutie dupa ce Nicole Kidman, colega ei de platou, a povestit o intamplare haioasa.

Aceasta isi amintea ca un fan de sex masculin i-a spus ca primul sezon din Big Little Lies – serial cu personaje preponderent feminine – i-a placut extrem de mult.

Top 5 cele mai bune filme cu Nicole Kidman

„Cu totii avem unghiuri mai bune si unghiuri care ne flateaza mai putin. Sunt de parere ca etichetele nu ne ajuta deloc sa ajungem unde ne dorim, si anume la comunicare directa intre fiintele umane. Suntem in aceeasi barca si trebuie sa facem lucrurile sa functioneze”, a mai spus Meryl Streep.

Meryl Streep a refuzat sa fie numita „feminista”

Desi actrita este una dintre cele mai prezente voci cand vine vorba de drepturile femeilor, ea a spus ca nu vrea sa fie considerata o feminista, ci o umanista.

„Exista o zicala: fapte, nu vorbe! Eu ma ghidez dupa acest principiu si las lucrurile pe care le fac sa ma defineasca, nu cuvintele care mi se atribuie”, a explicat Meryl Streep.

Serialele verii 2019: La ce sezoane noi te vei putea uita in curand

Ea este purtatoare de cuvant pentru Muzeul National de Istorie a Femeilor, iar in 2015 a anuntat ca infiinteaza un club pentru femeile scenariste de peste 40 de ani.

Meryl Streep a avut recent si o discutie serioasa cu Rotten Tomatoes, site-ul cu review-uri de filme si seriale, legata de reprezentarea femeilor. „Exista 168 de critici femei pe site, versus 760 de barbati. Nu este corect, avem nevoie de incluziune”, a spus Meryl.

Foto: Getty Images.