Tipuri de prietene de care ai nevoie in viata ta

1
De Alice Papuc
13 oct. 2022

Fetele pot supravietui fara iubit, dar nu fara cea mai buna prietena. Care sunt tipurile de prietene de care ai nevoie? Iata lista!

Oamenii sunt fiinte sociale si au nevoie de conexiune cu alti oameni. Oamenii de stiinta arata ca beneficiile prieteniei sunt diverse: de la o stare de spirit mai buna, pana la un risc de depresie mai scazut si o stare de sanatate imbunatatita.

Care sunt tipurile de prietene de care ai nevoie in viata ta? Iata o lista:

 

O prietena loiala

„Fetele pot supravietui fara iubit, dar nu fara cea mai buna prietena”. Iti suna cunoscut acest citat? Vei avea multe tipuri de prietene in viata ta. Cu toate acestea, cel mai bun lucru este sa ai langa tine o prietena loiala, care sa nu te judece si sa iti fie alaturi. Aceasta este prietena care te-a vazut in cele mai diverse momente din viata ta si care iti cunoaste cele mai profunde trasaturi de caracter. Totusi, aceasta prietena alege sa ramana alaturi de tine.

O astfel de loialitate este importanta, iar daca ai acest tip de prietena in viata ta, pretuieste-o pentru ca esti o norocoasa. La randul tau, fii o persoana loiala, iar prietenia voastra va dainui multi, multi ani.

 

O prietena neinfricata

In lume sunt atat de multe locuri de vazut si lucruri de incercat! Totusi, oamenii sunt tot mai prinsi in propria lor bula si refuza sa iasa din zona de confort. Acesta este momentul in care intervin prietenele. O prietena neinfricata, mereu gata de aventura te va scoate din propria carapace si iti va arata tot ce are viata mai frumos de oferit. Vei trai experiente noi si iti vei face amintiri. Lucruri pentru care ii vei multumi prietenei tale.

5 lucruri pe care trebuie sa le faci pana la 30 de ani

 

O prietena dintr-o cultura diferita

Daca fiecare femeie ar avea o prietena dintr-o cultura diferita, lumea ar fi un loc mai bun. O prietenie interculturala iti va permite sa explorezi traditii, obiceiuri si valori noi. Vei deveni o persoana mai deschisa si vei putea adopta noi modalitati de a face lucrurile. Astfel, daca ai cunoscut o persoana dintr-o cultura diferita si simti ca faci „clic” cu aceasta, incearca sa o cunosti. Ajut-o la randul tau sa se integreze in tara ta si ofera-i indrumarile de care are nevoie.

Alimentele cu efect antiinflamator care te ajuta sa traiesti mai mult

 

Un prieten cu o personalitate diferita de a ta

De cele mai multe ori, oamenii se apropie doar de persoanele care le seamana. Vor in jurul lor persoane cu aceleasi valori, care sa le impartaseasca gandurile si trairile. Psihologic, acest termen este cunoscut drept „mentalitatea de grup”. Cu toate acestea, daca dezvolti doar prietenii cu oameni cat mai asemanatori tie, cu aceleasi credinte si viziuni asupra vietii, este posibil sa fii detasata de restul lumii.

Incearca sa iti iesi din zona de confort si sa iti faci o prietena cu o personalitate diferita de a ta. O prietena cu alte valori si care vede lumea in cu totul alt mod decat tine. Ea te va ajuta sa fii o persoana mai deschisa si sa accepti si alti oameni in viata ta, alte experiente de viata si alte valori. Iti va putea da un sfat la care nu te-ai gandit si iti va arata alte moduri de gestionare a lucrurilor. Vei vedea o lume cu totul noua care iti va aduce alte posibilitati si care te-ar putea impresiona. Totodata, te vei descoperi pe tine, intr-o noua maniera.

Cuvinte toxice pe care nu trebuie sa i le spui partenerului tau

 

O prietena care sa te mentoreze

Ai alaturi de tine o persoana inteligenta si care te inspira? Esti o norocoasa. Cu toții avem nevoie de un prieten care sa ne inspire sa fim o versiune mai buna a noastra, fara sa ne judece. O astfel de persoana ne va provoca sa invatam lucruri noi, sa ne dezvoltam si in final, sa devenim oameni mai buni.

Din nou, nu este obligatoriu sa impartasiti aceleasi hobby-uri sau sa aveti aceleasi ocupatii. Aceasta prietena este pur si simplu o prietena de la care poti invata lucruri, iar ea are rabdarea necesara de a le impartasi si de a te ghida. Aceasta prietena va aduce in viata ta subiecte noi, precum gestionarea finantelor, spiritualitate, investitii sau relatii de cuplu. Poate fi oricine: de la o colega de munca si pana la o vecina mai inaintata in varsta – atâta timp cât apreciezi acea persoană și simti ca ai ce invata de la ea.

Foto: depositphotos.com