5 actori care au salvat vieti: Ce gesturi curajoase au facut dincolo de ecrane

1
De Irina Constantin
9 iul. 2019

Personajele pe care le pun in scena sunt puternice, justitiare si pline de curaj. Pentru acesti barbati, trasaturile eroilor pe care ii interpreteaza nu sunt doar un rol.

Gesturile acestor actori care au salvat vieti au ramas necunoscute pentru publicul larg. Cu toate acestea, persoanele care au beneficiat de ajutorul lor si-au exprimat recunostinta pe retelele sociale, spunand ca nu vor uita niciodata dovada de omenie si curaj a vedetelor.

Diete si cascadorii periculoase: Cele mai nebunesti lucruri pe care actorii le-au facut pentru un rol

Iata 5 actori care au salvati vieti si povestile lor impresionante:

1. Tom Cruise

View this post on Instagram

Tom Cruise in 2012.#Tomcruise #2012

A post shared by Tom Cruise (@tomcruiseoffcial) on

„Misiune imposibila” este doar un titlu de film pentru Tom Cruise, caci nimic nu ii poate sta in cale; nici in productiile in care joaca, nici in viata reala.

In 1996, in California, Heloisa Vinhas a fost lovita de o masina. Din intamplare, actorul se afla in zona respectiva si a observat accidentul. Soferul fugise de la fata locului, iar femeia zacea pe strada, cu multiple rani.

Cele mai bune si cele mai proaste 3 filme cu Brad Pitt

Tom Cruise a chemat ambulanta si a asistat-o pe Heloisa pana cand medicii au sosit. Afland ca nu dispune de o asigurare medicala, actorul s-a oferit sa plateasca toate costurile tratamentelor, in valoare de 7000 de dolari.

2. Harrison Ford

View this post on Instagram

I WANT THE BEARD BACK !!!! #harrisonford #beard

A post shared by Harrison Ford (@indianasolo42) on

Harrison Ford este, cu siguranta, unul dintre acei actori care au salvat vieti. Personajele sale populare, Han Solo si Indiana Jones, nu sunt nici pe departe atat de curajoase ca actorul ce le-a interpretat.

Harrison Ford este pilot acreditat si a participat in mod voluntar in misiuni de salvare, folosind propriul sau elicopter. Actorul l-a gasit si l-a salvat pe Cody Clawson, un cercetas in varsta de 13 ani care s-a pierdut de grup in Parcul National Yellowstone.

De asemenea, cu alta ocazie, Harrison a salvat doua persoane care faceau o drumetie si au intampinat atacuri de panica pe un varf de munte din Wyoming.

3. Benedict Cumberbatch

Omul din spatele personajelor Sherlock si Doctor Strange este foarte curajos si in realitate. Benedict a intervenit intr-un conflict stradal in Londra, coborand din taxiul in care se afla si intervenind in mod direct.

Un angajat al unei firme de curierat a fost atacat de patru persoane, iar actorul a incasat cateva lovituri pentru a-i face pe agresori sa se opreasca.

Firma de livrare a adresat o multumire publica pentru Benedict Cumberbatch, iar acesta a confirmat ca intamplarea este adevarata. „Am facut-o pentru ca, stiti voi, nu ai cum sa nu te implici cand vezi asa ceva”, a comentat actorul.

4. Ryan Gosling

Jurnalista si scriitoarea Laurie Penny a scris pe Twitter in 2012 ca simpaticul actor tocmai i-a salvat viata. Aceasta se afla in Statele Unite, langa o trecere de pietoni. Fiind obisnuita cu traficul britanic, Laurie nu s-a asigurat din partea stanga si nu a vazut masinile care veneau cu viteza pe sensul ei de mers.

6 lucruri pe care le-am invatat de la fermecatorul Ryan Gosling

„Tocmai am fost trasa din fata unei masini de catre Ryan Gosling. Literalmente!”, a scris jurnalista. Actorul a fost perspicace si a oprit-o in secunda perfecta pe Laurie, inainte ca aceasta sa fie lovita de masini.

5. Gerard Butler

In 1997, Gerard Butler a salvat un baiat in varsta de 14 ani de la inec. Actorul se afla la un picnic in Scotia, cand a auzit strigatele de ajutor ale copilului.

Cand s-a apropiat de malul raului din apropiere, actorul a vazut baiatul agitandu-se in apa. S-a aruncat in rau si a tras baiatul la mal. „Nu ma numesc un erou, am actionat din instinct”, a comentat Gerard. „Cand l-am scos din apa, nu a dat niciun semn de viata. Ma bucur ca acum este bine!”, a mai spus acesta.

Foto: Getty Images.