5 obiceiuri legate de tehnologie la care ar fi bine sa renunti, pentru a te bucura mai mult de viata

1

Calea spre o viata mai fericita ar putea fi pavata cu mai multe momente offline.

Intr-o era in care depindem de tehnologie pentru o multime de sarcini zilnice, utilizarea excesiva a dispozitivelor electronice ne poate afecta calitatea vietii si sanatatea. Pentru a recastiga echilibrul, exista modalitati de a le limita sau a renunta la ele complet.

Folosirea aplicatiilor de dating

Un studiu publicat anul trecut a aratat ca principalul motiv pentru care utilizatorii s-au alaturat aplicatiei Tinder a fost mediatizarea si popularizarea de catre colegi, in proportie de 48%. „Dorinta de a avea o relatie” a fost de doar 8,9%. Acelasi studiu a raportat ca utilizatorii au evaluat emotia si entuziasmul de a obtine „potriviri” in aplicatie mai mult ca dorinta de a avea o relatie reala. Daca renunti la aplicatia de dating pe care o folosesti, regasesti placerea de a interactiona cu oamenii in viata reala.

Cele trei semne de limbaj corporal care arata ca o persoana este atrasa de tine

Pastrarea notificarilor active

Telefonul tau suna constant? WhatsApp, e-mailuri, aplicatii de cumparaturi sau fitness tracker? Toti acesti stimuli iti pot provoca agitatie inexplicabila. Daca simti ca esti obosita constant si nu te poti concentra, probabil si acesta e un factur de stres pentru tine. Opreste notificarile, lasandu-le doar pe cele esentiale (de exemplu, doar in timpul orelor de serviciu) si ocazional inchide telefonul de tot. Te vei simti mult mai bine.

Multitasking-ul in exces

Esti mereu conectata la multiple dispozitive si vrei sa faci mai multe sarcini in acelasi timp? Acest lucru duce la scaderea calitatii muncii si la oboseala cronica. Concentreaza-te pe o singura activitate la un moment dat si sa acorda-i atentie deplina, pentru a fi mai eficienta si a reduce stresul.

Somnul cu dispozitive electronice in apropiere

Expunerea la lumina albastra a ecranelor dispozitivelor electronice inainte de culcare poate perturba somnul si poate afecta calitatea odihnei. Ai grija sa amenajezi un mediu propice pentru odihna, care sa promoveze un somn de calitate si o buna refacere a organismului. Este recomandat sa nu dai scroll pe social media sau sa citesti e-mailuri cu o ora sau doua inainte de a adormi.

Metoda secreta pentru somn odihnitor, creata de specialistul Nick Powell

Dependenta de retelele de socializare

Verificarea obsesiva a notificarilor si actualizarilor din retelele de socializare poate duce la o dependenta nociva. Prea mult timp petrecut pe platforme precum Facebook, Instagram sau TikTok poate afecta in mod negativ stima de sine si poate induce o comparatie nesanatoasa cu altii.

Multitasking-ul si costurile sale ascunse. De ce nu este bine sa faci mai multe lucruri in acelasi timp

Este important sa constientizezi ce obiceiuri legate de tehnologie care iti pot afecta starea de bine. Renunta treptat la ele. Prin adoptarea unui echilibru sanatos intre viata digitala si cea reala, te vei putea bucura mai mult de momentele pretioase.

Foto: depositphotos.com