Cele mai bune filme apocaliptice ale tuturor timpurilor. De vizionat in vreme de pandemie

1
De Cristina Tudor
17 feb. 2021

Lista cu cele mai bune filme apocaliptice ale tuturor timpurilor este una esentiala in aceste vremuri tulburi.

In timp ce expertii in medicina nu au o previziune clara asupra momentului in care vom scapa de pandemie si a urmarilor pe care aceasta le va avea asupra omenirii, scenaristii si regizorii de la Hollywood pare ca si-au imaginat cu mult timp inainte astfel de situatii. De la asteroizi, la bombe nucleare si tot felul de dezastre naturale, toate au fost puse pe ecrane, adevarat, mult mai virulente si nimicitoare decat situatia prin care ne forteaza sa trecem pandemia de COVID-19.

Iata o lista cu cele mai bune 10 filme apocaliptice ale tuturor timpurilor, din ale caror scenarii am avea poate ceva de invatat.

Take Shelter (2011)

Muncitorul in constructii Curtis LaForche (Michael Shannon) nu-si imagineaza nici o secunda ca poate fi un clarvazator. Si totusi visele sale spun altceva: ploaia „ca un ulei de motor proaspat”, vecinii dezlantuiti si uciderea unor corbi foarte furiosi care sugereaza ca sfarsitul lumii este aproape in sinistrul thriller psihologic Take Shelter.

Din pacate, psihiatrul sau este oarecum sceptic fata de presimtirile lui, punand comportamentul ingrijorator al protagonistului filmului (ce fura materiale de la locul de munca pentru a construi un adapost secret pentru apocalipsa) pe baza unei schizofrenii paranoide. Aceasta tensiune centrala este cea mai mare forta a lui Take Shelter in timp ce incercam sa intelegem daca LaForche este cu adevarat un profet al zilei judecatii de apoi sau pur si simplu cedeaza unei boli genetice inradacinate.

Dr. Strangelove (1964)

Dr. Strangelove (Sau cum am invatat sa nu ma mai ingrijorez si sa iubesc bomba) este o comedie neagra in care regizorul Stanley Kubrick da ce e mai bun din el. Sfarsitul lumii are loc pe ecran. Liderii se ocupa in mod comic de caderea ei si dezbat despre cine este mai suparat. Si in tot acest timp, inventatorul Dr. Strangelove, devine un pic prea entuziasmat de perspectiva anihilarii totale.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: PR.